середа, 09 квітня 2008 16:40

Президент "Стяуа" Бекалі двадцять років тому назад пас овець

Президент бухарестського клубу "Стяуа", мільйонер Джіджі Бекалі є неоднозначною і одізною особою в світі футболу. А ще 20 років тому Бекалі пас овець в околицях Бухареста. Проте, передбачаючи швидкий кінець комуністичного режиму, він провернув видатну операцію по обміну землею з румунською армією. Зайнявши грошей, Бекалі за вигідною ціною купив 21 гектар землі в 15 кілометрах від Бухареста, розповів військовим начальникам, яка вона чудова, і переконав обміняти її на 21 гектар землі в північній частині Бухареста. Коли режим впав, ціни на столичну землю піднялись і Бекалі почав продавати її під забудову, поступово перетворюючись на мільйонера. Його нинішній стан оцінюється в 600 млн євро.

Бухарестський палац Бекалі - розкішний триповерховий особняк - захований за високою огорожею і розташований в двох хвилинах ходьби від будівлі румунського уряду. Ворота в палац завжди відкриті і криваво-червоною доріжкою зустрічають званих гостей. Біля входу припарковані чорні як смола "мерседес", "кадилак" і "майбах". У внутрішньому дворику стоїть дерев"янний пам"ятник Міхаю Хороброму - правителеві Румунії, який в XVI столітті бив турок і об"єднав Валахію, Трансільванію і Молдову в єдину державу.

У Джіджі Бекалі два двоюрідних брата - Віктор і Джованні. Останній є провідним футбольним агентом Румунії. Вони вісім років були в сварці, але півтора місяці тому помирилися. Примирення привело до появи наймогутнішого в Румунії футбольного союзу: Джованні Бекалі може вважатися не менш впливовою персоною в місцевому футболі, ніж його двоюрідний брат. Джованні веде справи Крістіана Киву, Чіпріана Маріки, Николає Діке і інших румунських зірок і, як то кажуть, нічим не поступається своєму родичеві в темпераменті і любові до грошей.

У розиграші Кубка УЄФА - 2005/06 "Стяуа" Джіджі Бекалі пробився до півфіналу і був зупинений лише в божевільній сутичці з англійським "Мідлсбро" - по її ходу румуни вели три м"ячі, але все одно програли. Втім, навіть вилетівши з турніру, "Стяуа" багато що довів футбольній Європі, яка ставиться  з повагою до румунського клубу і до цього дня.

"Спорт.com.ua"

Зараз ви читаєте новину «Президент "Стяуа" Бекалі двадцять років тому назад пас овець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі