неділя, 15 липня 2007 18:21

Президент Франції проїде дев"ятий етап "Тур де Франс" на машині

Президент Франції Николя Саркозі у вівторок збирається відвідати дев"ятий етап багатоденної велогонки "Тур де Франс", інформує Газета.Ру. Як повідомляє французька преса, про це в неділю оголосив директор багатоденки Крістіан Прюдомм.

Для Саркозі, який, по словах Прюдомма, є "справжнім любителем велоспорту", цей візит не буде даниною моді. Президент Франції проїде альпійський етап між Валь д"Ізере і Бріансоном в машині з директоратом "Тур де Франс"

"Вибір цього етапу чудовий. Це дуже цікавий гірський етап, який фінішує в Бріансоні, - легендарному місті "Тур де Франс", - відмітив Прюдомм.

В різний час президенти Франції не раз ставали гостями "Великої петлі". Прюдомм розповів, що в 1960 році гонку відвідав генерал Шарль де Голль. У 1975 році Валері Жіскар д"Естен на Єлисейських полях в Парижі вручив жовту майку переможцеві Бернару Тевене. Франсуа Міттеран став гостем "Тур де Франс" в 1985 році, а в 1998 році Жак Ширак в машині директора гонки Жана-Марі Леблана проїхав один з етапів.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції проїде дев"ятий етап "Тур де Франс" на машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі