понеділок, 08 вересня 2008 15:46

Преса нагадала, що в "Динамо" працюють два болівійця

Тренер Альваро Пенья, у минулому один з провідних болівійських футболістів, і юніор Дієго Суарес, колишній гравець "Блумінга", стали першими болівійцями в київському "Динамо". Вони твердо мають намір залишити слід в історії клубу. В даний час колишній тренер "Орієнте", "Дестроєрс" та "Блумінга" Пенья працює у складі тренерського штабу в команді "Динамо" другого дивізіону.

"Я багато дізнався тут, і перш за все зрозумів, що футбол - професійне заняття в усіх відношеннях. Від тебе багато вимагають, але й тобі створюють всі умови", - заявив Пенья, який, як і Суарес, в кінці травня - на початку червня перебував у відпустці в Санта-Крус.

Суарес, перебуваючи у відпустці, тренувався у складі болівійської збірної U-17, котра готувалась до південноамериканської першості в Чилі. Виступаючи по телебаченню, на питання, що найважче дається йому в Україні, він відповів: "Основною проблемою була мова, але мало-помалу я освоюю її".

Саме Пенья "відкрив" Суареса, поставивши його в 14-річному віці в матчі кубку Лібертадорес проти "Сантоса". Двох матчів з бразильцями опинилося для селекціонерів "Динамо" досить, щоб звернути увагу на талановитого гравця. Невелика сварка між власником прав на футболіста клубом "Блумінг" і представником футболіста Модесто Моліною завершилася тим, що український клуб виплатив за Дієго солідну за тутешніми мірках суму 500 тисяч доларів.

Пенья має намір продовжити роботу як одного з тренерів "молодшої" команди "Динамо". Він хотів би продовжити контракт з клубом, термін якого закінчується в 2009 році, а надалі шукати роботу головного тренера в одній з команд. "Я дуже задоволений своєю роботою і хочу продовжити договір", - повідомив він.

Зі свого боку Суарес успішно виступає в другій команді. "Він вже багато вміє. Я завжди спостерігаю за ним на тренуваннях", - відзначив Пенья.

"Динамоманія"

Зараз ви читаєте новину «Преса нагадала, що в "Динамо" працюють два болівійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі