пʼятниця, 17 жовтня 2008 14:22

Прем"єр-ліга. Анонс 11-го туру

17 жовтня стартують матчі 11-го туру футбольної Прем"єр-ліги України. Тур відкриється у п"ятницю матчем "Динамо" - "Зоря". У суботу донецький "Шахтар" зіграє з криворізьким "Кривбасом", а "Металіст" з київським "Арсеналом". Цікаві ігри очікуються в Дніпропетровську, де "Дніпро" приймає донецький "Металург", і в Полтаві, де зустрінуться "Ворскла" та "Металург" з Запоріжжя.

"Динамо" - "Зоря" (17 жовтня, 19:00. Телекомпанія "ТЕТ")

Лідер першості на своєму полі приймає шосту команду турніру. Більшість гравців київського клубу виступали за свої збірні під час відбірних матчів ЧС-2010, тому деякі з футболістів основи можуть залишитися в запасі, а хтось і зовсім не зіграє (наприклад, Огнен Вукоєвич, Ісмаель Бангура, Роман Єрьоменко). Українські збірники грали тільки в суботу, тому на них Юрій Сьомін може розраховувати. Також після травми готовий повернутися на поле Артем Мілевський, можливо поява Мілоша Нінковича. Луганська команда цілеспрямовано готувалася до цього поєдинку і навіть провела спаринг із донецьким "Шахтарем", в якому поступилася 0:2. Варто зазначити, що "Зоря" не програє вже три матчі поспіль.

"Шахтар" - "Кривбас" (18 жовтня, 16:00. ТРК "Україна")

Як би чудово це не звучало, але в цьому матчі зустрінуться сусіди по турнірній таблиці. "Шахтар" в минулому турі нарешті переміг уперше за шість матчів. У "Шахтаря" також багато гравців виступали за збірні. Крім того, вчора стало відомо, що Луїч Адріано та Ілсіньо не зможуть допомогти команді через проблеми зі здоров"ям. Тому Мірче Луческу доведеться добре подумати над основним складом. У разі перемоги, "гірники" за певних розкладів піднімуться на 7-е місце. "Кривбас" поки дев"ятий, але демонструє нестабільні результати, чергуючи перемоги з поразками. На позитивний результат у цьому матчі шансів у них дуже мало.

"Іллічівець" - "Чорноморець" (18 жовтня, 17:00)

"Іллічівець" посідає передостаннє місце в турнірній таблиці, отримавши дві перемоги. Однак обидва виграші припали якраз на домашні матчі. Але у маріупольців великі проблеми із захистом, про що свідчать 18 пропущених м"ячів. "Чорноморець" поступився "Шахтарю" в останньому турі і опустився на восьму сходинку. У цьому матчі в одеситів є шанси реабілітуватися, тим більше, що на виїзді команда грає досить успішно - тільки одна поразка в чотирьох іграх.

ФК "Львів" - ФК "Харків" (18 жовтня, 17:00)

У Львові відбудеться битва аутсайдерів. Ця гра стане дебютом нового тренера львів"ян Сергія Ковальця. В останнє "Львів" набравши очки ще в середині серпня в матчі з "Ворсклою". Після цього команда програла всі поєдинки із загальним рахунком 1:9 і абсолютно закономірно розмістилася на дні турнірної таблиці. ФК "Харків" розташувався на 14 сходинці і випереджає львів"ян всього на один бал. До того ж команда так і не змогла перемогти в жодному з 10 матчів. У разі перемоги, харків"яни забезпечать собі від зони вильоту щонайменше на тиждень, адже в наступному турі вони приймають "Шахтар".

"Металіст" - "Арсенал" (18 жовтня, 18:00. Перший національний)

"Металіст" з 18-ти очками поки розмістився на третьому місці в турнірній таблиці, але посідає його лише за кращою різницею м"ячів. Стільки ж очок і у "Ворскли" із запорізьким "Металургом". Харків"янам треба набирати максимум очок в кожному поєдинку. Адже скоро їм доведеться провести матчі в Кубку UEFA, а гра на два фронти завжди загрожує втратою очок у внутрішній першості. Це довів останній матч проти запорізького "Металурга", який "Металіст" програв після феєричної перемоги над "Бешикташем". Київський "Арсенал" програв два останніх поєдинки, через що команда опустилася на 11-е місце.

"Дніпро" - "Металург" Д. (19 жовтня, 16:00. Телекомпанія "ТЕТ")

Перший матч на новій арені "Дніпро" програв запорізькому "Металургу". Тепер дніпропетровців очікує гра з одним із лідерів чемпіонату, який втрачав очки тільки в матчі з "Динамо". "Дніпро" як і раніше мало забиває - в останніх трьох матчах не більше одного м"яча, тому команда і розмістилася зараз рівно посередині турнірної таблиці. Хоча у "Металурга" з нападом зокрема, і з грою взагалі проблем поки немає. Команда ділить 1-2 місця з "Динамо", поступаючись лише в різниці м"ячів. До того ж "металурги" можуть похизуватися кращою обороною Прем"єр-лиги - всього 4 пропущені м"ячі в 10 поєдинках.

"Таврія" - "Карпати" (19 жовтня, 17:00)

Перемога в цьому матчі дасть змогу одній із команд суттєво відірватися від "зони вильоту". "Таврія" не програє вже три матчі поспіль (до того ж всі ігри закінчилися з рахунком 1:1), що вже можна вважати досягненням для нинішньої команди. "Карпати" випереджає "Таврію" всього на один бал. Правда, гра команди не дає мотиву розраховувати на позитивний результат у Сімферополі. Львівські команди найгірше грають у нападі - якщо "Львів" забила тричі за сезон, то "Карпати" всього на один м"яч більше.

"Ворскла" - "Металург" З. (19 жовтня, 18:00)

Цей матч за правом може називатися центральною грою туру. Команди ділять 3-5 місця з "Металістом", програючи тільки за різницею м"ячів. У разі перемоги в цьому матчі і осічки харківського клубу, полтавчани або запорожці вийдуть на третє місце в турнірній таблиці. У минулому турі "Ворскла" зіграла в нульову нічию з "Карпатами", а до цього програла "Металісту". "Металург" же набравши прекрасний хід і отримав три поспіль перемоги, до того ж дві з них над конкурентами за "зону UEFA" - "Дніпром" і "Металістом".

"Ліга"

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-ліга. Анонс 11-го туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі