середа, 03 вересня 2008 11:33

Преміальні українських призерів "Олімпіади" не обкладуть податками

31 український спортсмен, що завоював в Пекіні медалі літньої Олімпіади, отримає від Кабміну всю обіцяну суму без вирахування податків.

Таку радісну для українських призерів новину повідомив у вівторок, 2 вересня, заступник міністра України у справах сім"ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак.

"Насамперед хочу привітати всю Україну з відмінним виступом нашої збірної на Олімпіаді в Пекіні, - сказав на прес-конференції заступник Юрія Павленко. - Ми виграли 27 медалей. 31 наш легкоатлет став призером Олімпійських ігор, це означає, що практично кожен восьмий українець нашої спортивної делегації привіз додому нагороду літньої Олімпіади".

Після вітальної частини Дутчак перейшов до ще приємніших новин для наших призерів-олімпійців, повідомляють Newsukraine.

"Тільки що ми одержали лист від Міністерства фінансів України, - заявив Дутчак. - Мені подзвонив наш директор управління і економіки і повідомив, що в цьому листі є офіційне підтвердження, що цього року сума преміальних наших олімпійців не обкладатиметься податком".

Нагадаємо, що перед самим стартом змагань в Пекіні Кабмін України вирішив збільшити розміри преміальних для призерів Олімпійських ігор. Так, володар золотої пекінської медалі отримав не 500 тисяч, а 700 тисяч гривень. За "срібло" Кабмін пообіцяв 500 тисяч гривень, а за "бронзу" - 350 тисяч гривень.

На XXIX Олімпійських іграх в Пекіні збірна України виграла рекордну кількість медалей - 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових нагород. На всіх попередніх літніх Олімпіадах (Атланта-1996, Сідней-2000, Афіни-2004) улов українців неодмінно складав 23 медалі.

Зараз ви читаєте новину «Преміальні українських призерів "Олімпіади" не обкладуть податками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі