вівторок, 13 листопада 2007 12:42

Представлено комп"ютерну розробку головної арени Олімпіади-2012

Організатори літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні представили комп"ютерну розробку головної арени змагань.

Вона буде зведена на сході Лондона і обійдеться в півмільярда фунтів (близько мільярда доларів). Передбачалося, що будівництво коштуватиме 280 мільйонів фунтів (більше 550 тисяч доларів), але потім цю цифру було переглянуто.

Стадіон буде розрахований на 80 тисяч глядачів. За планом будівництва дві третини відвідувачів будуть захищено від дощу дахом.

Формою стадіон нагадує арену в австралійському Сіднеї, побудованою десять років тому до літньої Олімпіади 2000 року. Творці лондонського стадіону, обіцяють, що він буде створений з урахуванням всіх технічних досягнень останніх років.

Голова оргкомітету Олімпійських ігор, лорд Себастьян Коу сказав журналістам, що це буде стадіон нової ери.

За його словами, після Олімпіади стадіон використовуватиметься для великих і місцевих легкоатлетичних змагань, а також на ньому проходитимуть концерти.

Боротьбу за проведення Олімпійських ігор 2012 року Лондон виграв у чотирьох міст - Парижа, Мадрида, Нью-Йорка і Москви. У вирішальному раунді голосування столиця Англії на чотири голоси - 54 проти 50 - випередила столицю Франції. 
Зараз ви читаєте новину «Представлено комп"ютерну розробку головної арени Олімпіади-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі