вівторок, 05 лютого 2008 17:20

Повєткін готовий боксувати не раніше вересня

Обов"язковий претендент на титул чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) у важкій вазі росіянин Олександр Повєткін наступного разу вийде на ринг не раніше, ніж через півроку.

Про це повідомив менеджер Повєткіна Володимир Хрюнов. Він підкреслив, що після перемоги над американцем Еді Чемберсом Повєткіну потрібно мінімум півроку на відпочинок, відновлення, підготовку, тобто наступного поєдинку можна чекати не раніше вересня.

По словах Хрюнова, Олександр вперше за тривалий час збирається влаштувати собі канікули. Після бою свого друга і одноклубника Миколи Валуєва, який збирається відвідати особисто 16 лютого в Нюрнберзі, Повєткін піде у відпустку.

Хрюнов не уточнив, чи буде наступний бій неодмінно з чемпіоном світу IBF українцем Володимиром Кличко. У штабі Повєткіна поки настроєні вичікувально - Кличко належить ще зустрітися з чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) росіянином Султаном Ібрагімовим 23 лютого, а тому невідомо, хто буде наступним суперником переможця. У WBO також є обов"язковий претендент - американець Тоні Томпсон, причому він своєї можливості посперечатися за титул чекає вже більше півроку. В цьому випадку, пояснив Хрюнов, спочатку повинні домовитися керівники федерацій, а потім в переговори вступлять промоутери боксерів.

Кажучи про неважливу фізичну форму свого підопічного в бою з Чемберсом, менеджер підтвердив інформацію про те, що простуду Олександр підхопив через ослаблений імунітет - так часто буває, коли спортсмен виводить себе на пік форми. До того ж січень у Повєткіна традиційно вважається найбільш незручним місяцем для поєдинку, саме в січні він зазвичай переживає спад.

- Саша - циклічний спортсмен. Під час любительської кар"єри він звик до певного циклу, який якраз передбачав в січні деякий спад. Але тепер всі ми в передчутті відпочинку - адже практично з березня минулого року всі думки були тільки про підготовку, тренування і виступи, - заявив Хрюнов.

"Спорт.com.ua"

Зараз ви читаєте новину «Повєткін готовий боксувати не раніше вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі