пʼятниця, 12 вересня 2008 13:19

Повсякденне життя футболістів "Шахтаря" (ФОТО)
11

Похмура погода, похмурий настрій перед кубковим матчем. Початок відкритого тренування затягувався. Футболісти та тренер про щось довго радилися в будівлі тренувальної бази. Але, нарешті, з"явилися перші ластівки. Точніше, це була не ластівка, а Чижов. Вийшовши одягненим "у цивільному", Олександр, як ні в чому не бувало, сів в авто та почав вирулювати на виїзд. "Травма", - коротко пояснив він і поїхав у напрямі міста.

Проводжаючи поглядом Олександра Чижова, деякі з присутніх бічним зором відзначили цікаву штуку. Номерні знаки новенького "Порша", що стояв недалеко носили явно невипадковий характер. Той, хто вміє розгадувати ребуси та головоломки, без зусиль визначить, кому належить цей чотириколісний агрегат. Тим часом основна група гравців посилено тренувалася. А "збірники" розминалися окремо. Мірча Михайлович вирішив дати їм якийсь час на відновлення перед матчем Ліги чемпіонів з "Базелем". А в кубковому протистоянні з "Іллічівцем" головний тренер вирішив не ризикувати та зробив ставку на тих, хто не брав участі в іграх збірних. Питання про Костянтина Кравченко, що висіло над Луческу, знайшло несподівано просте рішення. Як виявилось, Костянтин був травмований майже два місяці. Саме тому не потрапив у заявку на Лігу чемпіонів.

Втім, злі язики говорять, що Костянтин весь цей час мужньо боровся за дотримання спортивного режиму. Проте не завжди виходив переможцем з цього протистояння.

Підходить, слава богу, до кінця епопея, що пов"язана з травмою Развана Раца. У переможному для "Шахтаря" матчі з загребським "Динамо" Разван травмував свою ліву ногу (надрив м"яза) і вибув з процесу змагання аж до сьогоднішнього дня. На сьогоднішньому тренуванні Разван вміло жонглював м"ячем і в досить швидкому темпі перепасовувався з Костею Кравченко. Окремо варто згадати кандидата у воротарі "Шахтаря" - Артема Федецького. Зі всією прудкістю Артем літав з кута в кут воріт відбиваючи удари Богдана Шуста та Андрія П"ятова. Причому Богдан не обмежився кволеньким шквальним артобстрілом воріт. А встановивши м"яч на одинадцятиметрову позначку, потужно вгнав шкіряного в сітку. Шановний аксакал "Террикона" (і за сумісництвом знавець воротарського ремесла) Денісска вказав публіці на грубі недоліки в грі претендента на посаду голкіпера. І тим самим поставив під загрозу воротарське майбутнє Артема. Серед іншого були згадані недоліки в техніці, неправильний вибір позиції, некоректна постановка рук при відбитті прямих ударів. Одним словом, не надягати Федецькому воротарських рукавичок. Так і тягнутиме скромну, але необхідну команді, лямку захисника.

До речі, недаремно Денісска говорив про необхідність правильної постановки рук при відбитті ударів. Як виявилось, Дмитро Шутков з"явився на тренуванні з гіпсом на лівій руці. Професійне захворювання.

Розвідка донесла, що вперше за довгу воротарську кар"єру у Дмитра з"явилася можливість зробити хорошу операцію на руці та відновити її працездатність. Побажаємо нашому молодому ветеранові швидкого одужання.

Фернандіньо, що профігурував сьогодні на всіх футбольних і не футбольних сайтах тягнув за собою сітку, переповнену адідасовськими (а не найковськимі) м"ячами.

На питання, а не чи в покарання саме йому дісталася така почесна місія по перенесенню сферичних предметів, Фернандіньо відповів, що несе м"ячі тому, що йде на тренування. На що відомий спортивний журналіст Віктор Ігнатов філософськи відмітив: "Відповідь, гідна англійської палати лордів".

Втім, присутніх спантеличило інше філософське питання. Його можна сформулювати наступним чином. "Хто з футболістів донецького "Шахтаря" насмілюється їздити на крутішому автомобілі, ніж сам президент клубу?" Це питання було навіяне спогляданням симпатичного білого "Бентлі" - за сумісництвом кабріолета. У нього капітанський шик, я чи не так?


"Террикон"
Зараз ви читаєте новину «Повсякденне життя футболістів "Шахтаря" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі