пʼятниця, 29 червня 2007 11:15

Повісилася відома російська велогонщиця

Повісилася відома російська велогонщиця

В середу увечері російську 24-річну велогонщицю Юлію Арустамову знайшли мертвою у квартирі, яку вона винаймала у Москві. Не виключено, що вона могла покінчити з собою, повідомляє "Весь спорт".

Як повідомили в прес-службі ДУВС Західного адміністративного округу Москви, виклик на вулицю Осіння у зв"язку зі смертю Арустамової надійшов 27 червня о 23:35. 67-річний психолог Рудольф Загайнов, що проживав зі спортсменкою і працював з багатьма відомими спортсменами, у тому числі з олімпійським чемпіоном з фігурного катання Олексієм Ягудіним, розповів міліціонерам, що був відсутнім у квартирі близько двох годин, а повернувшись, знайшов Арустамову у ванній з петлею від поясу халата на шиї.

У пояснювальній записці Загайнов написав, що переніс ще живу дівчину на ліжко і робив їй штучне дихання, але Арустамова померла до приїзду "швидкої допомоги". Лікарі не виявили слідів насильницької смерті. Як показав висновок судмедексперта, вона була викликана "механічним здавленням шиї шляхом дії петлі".

За словами Загайнова, коли за декілька годин до смерті Арустамова повернулася з тренування на треку в Крилатському, вона була засмучена і скаржилася, що "все в її житті складається не так". Крім того вона часто говорила про погане самопочуття, ледь переносила величезні навантаження, скаржилася на болі в серці.

В той же час свідчення тренера і подруг Арустамової дещо відрізняються. Вони стверджують, що на здоров"я Юлія не скаржилася. Багато тренувалася, будувала плани, була веселою і життєрадісною.

- Згідно встановленій процедурі, протягом місяця повинна бути проведена судово-медична експертиза, - повідомили в прес-службі ДУВС ЗАТ. – За її підсумками прокуратура або порушить кримінальну справу, або видасть відмову про її початок. Все залежатиме від того, що покаже розтин. На даний момент, підстав говорити, що смерть Юлії Арустамової була насильницькою, немає. Ніяких слідів цього не виявлено. Поки у справі йде збір пояснювальних свідчень. Що стосується стану здоров"я Арустамової, в справі є довідка від лікарів збірної команди Росії, що проблем зі здоров"ям у неї не було, включаючи дані про ритмічність роботи серця і інші показники.

Арустамова займалася велоспортом з 1996 року і спеціалізувалася на темпових трекових видах. Вона перемагала на чемпіонаті Європи і декількох чемпіонатах Росії, а також потрапляла в призери на етапах Кубка світу 2002-2007 і стала бронзовим призером Кубка світу сезону-2006/2007 в загальному заліку в скретчі.

Зараз ви читаєте новину «Повісилася відома російська велогонщиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі