пʼятниця, 13 жовтня 2017 11:09

Португалія розірвала Росію

Португалія розірвала Росію
В ту ніч забивалися абсолютно все, що летіло у площину воріт Россії

13 жовтня 2004 року збірна Португалії розтрощила збірну Росії - 7:1 у домашньому матчі відбору до Кубку світу-2006.

Все почалося на 25 хвилині, коли Кріштіану Роналду, озлоблений на Анюкова, що кілька разів грубо збивав його, вирішив помститися захиснику "Зеніта" суто спортивним методом. Сильний простріл Роналду завершився ударом Педру Паулети з близької дистанції, і португальці повели в рахунку. У наступні 15 хвилин росіяни і не намагалися поліпшити командну взаємодію: господарі перекрили центр поля, і тільки Смертіну одного разу було дозволено пробити по воротах Рікарду. Відбивши удар, португальці помчали вперед і забили другий м'яч. Тепер Паулета та Роналду помінялися місцями: Педру подав, Кріштіану забив під саму поперечину. Все стало ясно перед самою перервою, коли Деку красивим обвідним ударом послав третій м'яч у сітку воріт В'ячеслава Малафєєва, для якого та гра стала справжнім кошмаром.

"Побиття немовлят" продовжилося в другій половині гри. Кріштіану Роналду бомбардував "дев'ятки" з усіх дистанцій, поки не досяг свого на 68 хвилині. Малафєєв у другому таймі і зовсім мить не простояв на одному місці, але в ту ніч забивалося абсолютно все, що летіло в рамку воріт Росії. І гол Аршавіна виглядав чимось незвичайним: з такою грою росіяни не заслуговували й одного забитого м'яча.

Саброза збільшив перевагу своєї команди до чотирьох голів, а потім настала черга забивати Арманду Петіту. Два його постріли по різних дев'ятках завершилися двома пропущеними голами. Після першого з них Георгій Ярцев покинув тренерську лаву


Після гри півзахисник португальців Кріштіану Роналду розповідав пресі: "Іду з м'ячем на ворота, а переді мною нікого немає. Потім обігрую одного гравця, іншого, йду далі, хочу бити - б'ю, хочу забити - забиваю". Заключні десять хвилин гри видалися "найгарячішими". Спершу Сімао Саброза збільшив перевагу своєї команди до чотирьох голів, а потім настала черга забивати Арманду Петіту. Два його постріли по різних дев'ятках завершилися двома пропущеними голами. Після першого з них Георгій Ярцев покинув тренерську лаву, прямуючи в роздягальню, а після другого щасливий захисник Португалії Жорже Андраде схопився за голову від потрясіння і усвідомлення того, які рідкісні по красі м'ячі залетіли у ворота В'ячеслава Малафєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пей, Хохлов, конец России": як Україна перемогла у Москві

Португалія дійшла до півфіналу Кубку світу-2006, Росія змінила Ярцева на Юрія Сьоміна, але не змогла обіграти Словаччину і пробитися до фінальної частини.

Зараз ви читаєте новину «Португалія розірвала Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі