неділя, 08 червня 2008 10:55

Португальці розпочинають з перемоги

Португальці розпочинають з перемоги

Євро-2008 збірна Португалії завдяки голам Пепе та Рауля Мейрелеша розпочала з перемоги над турками. Футболісти Луіса Феліпе Сколарі виграли цілком заслужено, при чому рахунок міг бути значно більшим. Лише Нуну Гомеш, який вийшов на матч з капітанською пов"язкою, двічі попадав у каркас воріт.

На минулій континентальній першості португальці дійшли до фіналу, де поступилися грекам. До Австрії та Швейцарії вони приїхали з серйозним наміром зробити крок уперед і перемогти. Амбіції цілком зрозумілі: і підбір гравців (чого тільки коштує один з найкращих футболістів світу Кріштіану Роналду), і тренер, який виграв з бразильцями Мундіаль 2002 року, доводять небезпідставність таких зазіхань.

Початок зустрічі повністю був за збірною Португалії. Бозінгва міг відзначитися уже на другій хвилині, але м"яч після його прострілу низом від штанги зрикошетив за лицьову лінію. Але у першому таймі м"яч у воротах турків все ж побував. Після розіграшу кутового Пепе забив, проте арбітр зафіксував положення "поза грою". Сімау небезпечно пробивав штрафний, але м"яч пролетів над перекладиною, а через пару хвилин Роналду вдалося вирватися з-під пильної опіки турків, але результативно завершити свій ефектний сольний прохід він так і не зміг. Ще одного разу на удар гравця "МЮ" зреагував Волкан Демірел, перевівши м"яч у дальню штангу.

Турки теж створили кілька небезпечних моментів біля воріт Рікарду. Зокрема, м"яч після удару зі штрафного Ніхата Кахведжі зрикошетив від стінки і вилетів за межі поля.

Обидва голи глядачі побачили у другому таймі. Пепе, не зважаючи на те, що він все ж центральний захисник, а не нападаючий, продовжував бігти до воріт Демірела. На 61-й хвилині, зігравши у стінку з Гомешем, він все ж забив. Під кінець гри турки оживилися, але замість того, щоб зрівняти рахунок, пропустили ще один гол. Крапку у матчі поставив Рауль Мейрелеш, який вийшов на заміну.

Португалія - Туреччина - 2:0

Суддя: Герберт Фандель

Португалія: Рікарду, Феррейра, Бозінгва, Роналду, Петі, Моутінью, Сімау (Мейрелеш, 83), Пепе, Карвалью, Деку (Мейра, 90+1), Гомеш (Нані, 69)

Тренер: Луіс Феліпе Сколарі

Туреччина: Волкан Демірел, Алтинтоп (Шентюрк, 75), Четін, Зан (Ашик, 53), Балта, Казім-Річардс, Емре, Мехмет Ауреліо, Ердінг (Сабрі, 46), Тунджай Шанлі, Ніхат Кахведжі

Тренер: Фатіх Терім

Голи: Пепе (61), Мейрелеш (90+3)

Попередження: Казім-Річардс (4,) Гекхан Зан (52), Сабрі (73)

Зараз ви читаєте новину «Португальці розпочинають з перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі