четвер, 05 березня 2015 14:20

"Попросила режисера прибрати Кобзона зі сцени, він співав уже п'яту пісню, потім ще з Кучмою "День Победы"- Олімпійська чемпіонка-1994

"Попросила режисера прибрати Кобзона зі сцени, він співав уже п'яту пісню, потім ще з Кучмою "День Победы"- Олімпійська чемпіонка-1994
Фото: tribuna.com

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання 1994 Оксана Баюл в інтерв'ю tribuna.com розповіла цікаві факти про відносини з журналістами, Кобзоном і про фінансові махінації з боку тренера. Зокрема, в бесіді з Баюл кореспондент дізнався про...

Про інтерв'ю без єдиного слова про Майдан

У лютому минулого року я піддалася на вмовляння творців американського телешоу Entertainment Tonight. Я погодилася на інтерв'ю за однієї умови: мені гарантували, що дадуть можливість торкнутися теми України і прокоментувати олімпійський турнір фігуристок в Сочі-2014. У підсумку мені не передали матеріал, вирізали аудіофрагменти з інтерв'ю і створили класичний телеобраз хорошої-поганої дівчинки - такий, який їм вигідний в той момент. Іншими словами, просто використовували Оксану Баюл, щоб привернути більшу глядацьку аудиторію. Тобто покликали мене як "Королеву Льоду", підносили це як ексклюзивне інтерв'ю зі мною, а потім пустили в ефір сміття, яке частково відредагували - без єдиного мого слова про Майдан.

Про мільйони, вкрадених тренером

Я звільнила Змієвську (Галина Змієвська - тренер Оксани - Прим.) з посади мого тренера в 1997 році, і ми не спілкувалися до кінця 2012-го, коли я і моя команда випадково виявили, що вона вкрала десятки мільйонів доларів моїх заробітків. Я про них навіть не знала, бо вона говорила мені про них неправду. Зміївська вкрала мої гроші разом з Віктором Петренком, його дружиною - дочкою Галини Ніною, а також бізнес-менеджером Галини - Джозефом Леміром.

Зміївська привезла мене в США маленькою 15-річною дівчинкою. Я мала тут кататися в шоу Тома Коллінза і тренуватися, а в підсумку Галина сказала мені, що я повинна залишитися в Америці. І поставила найбільшому агентству талантів у світі William Morris умову: вони стають моїми агентами лише в тому випадку, якщо підпишуть і Віктора Петренка. І що він повинен фігурувати в будь-яких проектах з моєю участю. Звичайно, агенти на це погодилися, тому що вони хотіли представляти саме мене. А потім Галина та Віктор залучили до співпраці з William Morris Джозефа Леміра, який працював в Україні в бізнес-агентстві UFG (Українська фінансова група). Згодом вся ця трійця, включаючи дочку Галини та дружину Віктора - Ніну Петренко, заснували компанію Olympic Champions Ltd, за допомогою якої крали мої гроші. Наприклад, продюсери дзвонять у William Morris і пропонують Оксані Баюл участь у популярних телешоу. Агенти і Галина озвучують мені цю пропозицію і суму гонорару в 50 тисяч доларів. А недавно я дізналася, що насправді за контрактом я мала заробити мільйон... Галина, Віктор і Джозеф робили справи і підписували контракти, використовуючи моє ім'я, а гроші технічно відсилали на рахунок компанії Olympic Champions Ltd за допомогою моїх агентів і тих, хто їм допомагав красти мої гроші. При цьому, як ви розумієте, Галина не мала опікунських прав на мене. У 1997-му, коли я припинила співпрацювати зі Змієвською, в William Morris мені порадили працювати з бізнес-менеджерами, які й займалися моїми справами протягом наступних п'ятнадцяти років.

Джозеф Лемір - американський бізнесмен-адвокат, що переїхав до України в 1990-х, без мого відома використовує моє ім'я у своїх інтересах протягом останніх двадцяти років. У 1998-му і в 2006-му Лемір подав позови до української держави в Міжнародний арбітражний суд в Парижі з приводу фінансових компенсацій за "Гала-Радіо", салони краси OksanaBaiul та об'єкти нерухомості, кажучи про серйозний матеріальний збиток, який завдала йому Україна, що не дозволяла розширювати бізнес. У підсумку, в очах своєї рідної країни я виглядала як злодій. Дивно, що український уряд найняв адвокатів для захисту і при цьому ніколи не зв'язувався зі мною особисто. Віктор Петренко досі є партнером Леміра у всіх цих махінаціях. За останній рік уряд виплатив Джозефу Леміру близько 12 мільйонів доларів, а раніше - видав нерухомість, діапазон хвиль "Гала-Радіо", а також патент на відкриття салонів краси Оксани Баюл, думаючи, що віддали все це мені. Ми подали на Петренка та Леміра до суду. Тепер вони швидко продають все своє майно на Україну, щоб вичавити максимум коштів.

Про історію з Кобзоном

У 2004 році Леонід Кучма запросив мене виступити на 60-му ювілеї "Південмашу" у Дніпропетровську. Крім мене на цьому заході виступав Йосип Кобзон. Продюсер вечора підійшов до мене під час репетиції шоу і видав мені роздруківку з порядком виступу виконавців. Я побачила, що вони поставили мій виступ перед Кобзоном і сказала: "В жодному разі! Я "хедлайнер" і не збираюся виступати перед ним, тільки після нього". Продюсер погодився, і питання було вирішено.

Через два дні було шоу. Мені сказали, що Кобзон виконає лише дві пісні, отже після першої я зашнуровую ковзани, щоб вийти на лід разом із тридцятьма дітьми, які мали виступати разом зі мною. І тут виявляється, що Йосип Кобзон має тенденцію виконувати по п'ять-шість пісень поспіль. А ковзани така штука, що як тільки ви їх зав'язали, потрібно якомога швидше виходити на лід, інакше ноги починають затікати. Після четвертої пісні я не витримала і попросила режисера прибрати Кобзона зі сцени, але він сказав, що не може. А той вже заспівав п'яту пісню, а потім схопив Кучму і вони ще разом виконали "День Перемоги". У підсумку ми з дітьми вийшли на лід з абсолютно ногами, що повністью затекли.

І це ще не кінець. Нам ніхто не сказав, що під час виступу будуть запускатися феєрверки - а, по суті, ракети заводського виготовлення "Південмашу". У якийсь момент з одного кінця сцени до іншого над нашими головами почали літати вогненні залпи. Ми з дітьми пригинаємося і шукаємо укриття - все дійсно виглядало, наче хтось обстрілює палац.

Про повернення в Україну

Я постараюся повернутися в Україну рано чи пізно. Це моя батьківщина, вона назавжди залишається в моєму серці, думках і молитвах. А їх тепер особливо багато. Загалом: слава Україні, героям слава!

Зараз ви читаєте новину «"Попросила режисера прибрати Кобзона зі сцени, він співав уже п'яту пісню, потім ще з Кучмою "День Победы"- Олімпійська чемпіонка-1994». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі