понеділок, 15 липня 2019 19:01

Попову та Цитаїшвілі треба йти з "Динамо"

"Динамо" готується до старту нового сезону. Австрійський збір команди вже позаду. Далі на команду Олександра Хацкевича чекає підготовка вже в Україні до першого матчу сезону в Суперкубку України проти "Шахтаря".

Підготовку до сезону разом з першою командою "Динамо" також проводили Денис Попов та Георгій Цітаїшвілі, які в червні виграли молодіжний Кубок світу серед 20 ти річний в Польщі.

Загалом, обидва футболісти не псували каші на фоні більше досвідчених гравців. Але поки Денису та Георгію важко буде на щось претендувати в першій команді.

Для молодих футболістів важливо отримувати ігрову практику. Тільки так гравець може розвиватися та прогресувати. Можна тренуватися скільки завгодно з сильними партнерами, проводити спаринги в складі першої команди, але офіційні матчі дають набагато більше ніж перераховані фактори.

Ігрова практика - краще можливість для прогресу


В новому сезоні Попов може розраховувати тільки на місце 4 центрального захисника. Це значить, що більшість часу він знову гратиме за молодіжну команду, а коли будуть кадрові проблеми матиме шанс на заявку чи можливо ігровий час. На місці правого центрального захисника діє Микита Бурда якому повністю довіряє тренерський штаб. Крім того, Бурда є так би мовити шефом оборони. В тих матчах, коли Микита не грав – оборона "Динамо" виглядала не кращим чином. Звичайно, що головний тренер собі не ворог. Він не буде тримати такого футболіста поза складом.

Автор: FootballHub
  Микита Бурда - лідер захисту "Динамо"
Микита Бурда - лідер захисту "Динамо"


Раніше для Бурди були великою проблемою травми. Але останні півтора сезону він привів себе у повний фізичний порядок. Особливо сподіватися на цей точно не варто. В разі чого, на позицій Бурди може зіграти Шабанов, або Сидорчук. Тобто, є футболісти, які готові заміняти Микиту в окремих матчах.

В окремих матчах Бурду можуть підмінити Сидорчук та Шабанов


Рівень молодіжного футболу не можна порівнювати з дорослим. Вони абсолютно різні. Тому якщо гравець успішний за дубль – не факт, що він буде ефективний у дорослому футболі. Тут важливо, щоб з молодим футболістом грав більше досвідчений, який дасть додаткову підтримку. Саме така роль у Бурди, який є головний конкурентом за місце в основі для Попова. Пара центральних захисників Попов – Кадар/ Шабанов навряд чи може зараз буде успішною, через відсутність досвіду у першого та високої кваліфікації в більше досвідчених гравців.


Попов виграв молодіжний Кубок світу в Польщі. При тому відзначився не тільки своєю грою в обороні, але і вмінням бути успішним на стандартах біля чужих воріт. Але "Динамо" грає в зовсім інший футбол ніж збірна Петракова. В клубі побудова гри у два центральних оборонці місцями з дуже високою лінію захисту( оборонці можуть багато грати біля середини поля, тому будь –які обрізки матимуть дуже негативне значення), а збірна Петракова в три центральні оборонці, які скоріше для того, щоб нівелювати всі недоліки, брали кількістю та дисципліною.

Автор: Соціальні мережі
  На молодіжному Кубку світу в Польщі Попов забив 3 м'ячі у ворота суперників
На молодіжному Кубку світу в Польщі Попов забив 3 м'ячі у ворота суперників


Цітаїшвілі проявив себе добре ще у минулому сезоні. Георгій показав, що він має потенціал. Варто тільки працювати над собою. Тільки от проблема, що в першій команді конкуренція на флангах за останні пів року дуже серйозно зросла.

На початку весни до команди приєднався Карлос Де Пена. Уругваєць з перших матчів став своїм в "Динамо". Складається враження, що він тут грав не один сезон. Вже влітку кияни підписали гравця збірної України Олександра Караваєва. Не варто забувати, що на флангах діють лідери клубу Циганков та Вербич. Тому Цітаїшвілі може бути тільки 4-5 фланговим захисником. Навіть попри те, що Циганков пропустив всю підготовку до сезону

Трансфер Караваєва суттєво зменшили перспективи Цітаїшвілі в першій команді "Динамо"

Ніхто не збирається ставити хрест на Попову та Цітаїшвілі. Це одній з найбільших талантів клубу. В майбутньому вони можуть стати лідерами команди. Теоретично, Георгій з часом має замінити Циганкова, коли він залишить команду. Думаю, що Бурда теж може з часом перейти в більше сильніший чемпіонат. Якраз в цей момент Цітаїшвілі та Попов мають бути максимально готові, щоб грати за першу команду.

Автор: dynamomania.com
  Цітаїшвілі може розраховувати тільки на місце 4-5 флангового півзахисника в "Динамо"
Цітаїшвілі може розраховувати тільки на місце 4-5 флангового півзахисника в "Динамо"


На сьогодні вони обоє не зможуть отримувати потрібну ігрову практику. Грати за молодіжну команду та тренуватися з першою – навряд чи щось серйозне дасть. Тут потрібна оренда з можливістю прогресувати отримати новий досвід. Зараз цікавий проєкт в Зорі робить Віктор Скрипник. Проблема центральних оборонців є дуже актуальною для луганців ще з минулого сезону. Думаю, що той же Попов міг би отримати практику та можливість працювати з цікавим тренером. Щось подібне можна сказати й про Цітаїшвілі. Дмитро Михайленко в Дніпрі -1 вміє та любить довіряти молодим гравцям. Думаю, що Георгій там би точно не загубився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про перехід Малиновського в "Аталанту"

"Динамо" відкриє новий сезон матче за Суперкубок України в Одесі 28 липня матчем проти "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Попову та Цитаїшвілі треба йти з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі