вівторок, 17 липня 2007 12:39

Попович: через три-чотири дні настане мій етап

В уікенд на "Тур де Франс" почалися гірські етапи. Поєднання гір і рівнин є найбільш підходящим для українського велогонщика Ярослава Поповича.

Якщо судити по суботніх і недільних заїздах, Попович перебуває в хорошій формі, і найближчим часом готовий зійти на п"єдестал.

Кореспондент "Спорт-Експрес в Україні" зідзвонився зі спортсменом під час вихідного.

- Ярослав, встигли відновитися після вчорашнього етапу?

- Так, спав нормально, тільки що трохи потренувався, а після того, як поговорю з вами, піду на масаж. Потім - півдня відпочинку. Отже, перед горами наберуся сил.

- Напередодні ви спробували піти у відрив разом з основною групою, проте потім трохи відстали. У чому причина?

- Був момент, коли у відрив виїхали сильні гонщики, а наших хлопців в цій групі не було. Вирішив піти за ними, щоб команді було легше і спокійніше. Потім підібрався до нас Альберто Контадор і Леві Лефайнер. Правда, між нами відбулося невелике непорозуміння - Контадор мені говорив, щоб я не працював на них, а я не почув. Ну і на останні 5-6 кілометрів просто не вистачило сил. Проте не думаю, що відставання було таким вже великим.

- В суботу ви теж йшли непогано і мали хороші шанси на перемогу. Згодні?

- Тоді у мене було більше можливостей, тим паче, що планувалося йти у відрив на даному етапі. Але все зіпсував німець Лінус Гердеманн, який був попереду нас на 4 хвилини, - наздогнати його складно, і ми вирішили не ризикувати. Якби відставання складало хоч би хвилини дві, то ми б обов"язково спробували. Нічого, ще буде шанс.

- А з тактикою на складні етапи "Діскавері" вже визначився?

- В принципі все було відомо заздалегідь - ми працюємо на Контадора і Лефайнера, а я намагаюся виграти хоч би один етап. Вчора всі побачили, що іспанець перебуває у відмінній формі, і йому не вистачило всього нічого, щоб перемогти. Завтра розклади повинні змінитися.

- І коли ж ми побачимо Ярослава Поповіча на п"єдесталі?

- Зараз мене навряд чи відпустить команда, оскільки моє відставання в генеральній класифікації невелике. Думаю, через три-чотири дні наступить мій етап - і я спробую піти у відрив.

- А що трапилося з вами трьома днями раніше, коли на спуску не вписалися в поворот?

- Того дня у мене і моїх одноклубників було завдання спробувати свої сили у відриві. Спочатку ми з партнерами мінялися, а потім я почав атакувати. Все ніби виходило, але на одному зі спусків дійсно не вписався в поворот. Річ у тому, що переді мною їхав мотоцикл оператора, який описав віраж, - так би мовити, погано заклав. Я поїхав за ним - і вилетів на траву. Проте ситуацію контролював і не впав.

- Які враження залишилися від фаворитів гонки?

- Расмуссен вчора пішов у відрив, його партнери контролювали ситуацію, і він зміг виграти. Винокуров – теж молодець, терпить, хоча йому дуже складно їхати після падіння. Також сподобався Моро і Вальверде. Вважаю, що вище перелічені гонщики і претендуватимуть на перемогу в генеральній класифікації. Може, додасться росіянин Кашечкін і, природно, Контадор...

Зараз ви читаєте новину «Попович: через три-чотири дні настане мій етап». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі