пʼятниця, 08 листопада 2019 09:06

"Попов – уже зараз найсильніший український захисник" – огляд преси після матчу "Копенгаген" – "Динамо"

"Попов – уже зараз найсильніший український захисник" – огляд преси після матчу "Копенгаген" – "Динамо"
Беседін не вразив у грі з "Копенгагеном". Фото "Динамо Київ юа"

Оглядачі вітчизняних ЗМІ проаналізували матч "Копенгаген" – "Динамо" – 1:1, який завершився у столиці Данії.

"Пропущений гол - випадковість, - пише "Трибуна". - Хоч і знову повторена, але все-таки випадковість. Бущан припустився грубої помилки, але відставання на один м'яч зовсім не проблема для 4-ї хвилини матчу. Головне - "Копенгаген" не був і близький до другого забитого м'яча, а це головна відмінність із першим матчем команд.

Нереалізований пенальті - теж випадковість. Циганков завдав хорошого удару, але голкіпер був добре підготовлений. Віктору варто продовжувати бути штатним пенальтистом, такі промахи - не більше, ніж статистична похибка.

"Динамо" провело неоднозначний матч. Гра в обороні, швидкості та націленість на гостроту - плюс, метушливість у прийнятті рішень в останній фазі, відсутність тренерських коригувань під час матчу, індивідуальна помилка голкіпера - мінус.

Шевченко має включити Попова в заявку збірної на Євро-2020 і взагалі поставити в основний склад

"Але навіть з усіма огріхами "Динамо" впевнено йшло в цій зустрічі до перемоги, - пише Артем Жолковський із "Динамо Київ". - Господарям нічого фактично не дали зробити попереду. Дуже гарний був в обороні Денис Попов, який вразив дивовижними технічними прийомами, чіткістю відбору та жорсткістю своєї гри як такої. Я би сказав, що Попов вже готовий гравець національної збірної та причин, за якими його туди можна не запросити, я не бачу. Він зараз явно сильніше за Кривцова, та й взагалі захисника такого рівня в "Динамо" не було з часів Олега Кузнєцова. Ще раз це повторю - Олега Кузнєцова. Оскільки навіть славна пара захисників зразка 1997-98-х слабкіше, на мій погляд, і за Кузнєцова, і за Балтачі зі славної команди 1986-го. Так ось, не бачу причин, за якими Шевченко не повинен включити Попова в заявку збірної на Євро-2020 і взагалі поставити в основний склад. Попов і Шабанов з'їли весь напад "Копенгагена", застосовуючи до того ж ще й штучний офсайд, що взагалі показник прекрасної зіграності захисників.

Напевно, і довели б "динамівці" гру до перемоги, якби не пропустив Бущан цей злощасний гол уже на 4-й хвилині. Звичайно, є величезні питання до Георгія Бущана. І річ навіть не в самому епізоді, в якому, за деякими трактуванням, вбачався фол. Питання в концентрації воротаря. Проблема Бущана, як мені здається, не в відсутності або нестачі реакції та техніки, а в неуважності. Коли команда перебуває на полі, Жора ще сидить в автобусі та дослуховує останній куплет Макса Барських.

Одним словом, із поганого з цього матчу я можу сказати тільки те, що його не виграли. І так теж буває. Довго зрівнювати рахунок це - не довго забивати переможний м'яч. Тут трохи інші емоції під час цього процесу. Здалося, що, забивши у відповідь, "Динамо" заспокоїлося, вважаючи, що завдання на гру виконана. Погодився з нічиєї і "Копенгаген", розуміючи, що в такому матчі йому претендувати на перемогу важко".

Коли "Динамо" перебуває на полі, Жора Бущан ще сидить в автобусі та дослуховує останній куплет Макса Барських

"Кращим серед гравців із українським паспортом зараз, безумовно, був молодіжний чемпіон світу. Денис Попов виглядає так, ніби обійшовся клубу в хорошу суму грошей, - констатує "Футбол-24". - Але ж ні, просто 20-річний вихованець, який виграв 12 із 14 єдиноборств, у тому числі 4 із 5 у повітрі, відзначився 3 відборами. Був лідером матчу також за кількістю виносів (7) і перехоплень (4), поступившись лише Вербичу в дриблінгу (3 із 3 спроб виявилися вдалими). Створив дивовижно надійну пару з іншим "королем повітря" Шабановим, віддав найбільше точних дальніх пасів серед польових гравців (5 із 10 пройшли) обох команд".

Вболівальники "Копенгагена" засмучені не так підсумковим результатом матчу з "Динамо", скільки низькою якістю футболу, продемонстрованим гравцями датської команди. Фанати клубу вважають, що навіть враховуючи всі проблеми "Копенгагена", потрібно було грати сміливіше і більш видовищними за заповнених трибунах домашнього стадіону, - повідомляє про настрої фанатів суперника footboom.com.

Finn: Потрібно похвалити "Динамо" і посварити "Копенгаген". Український тренер зробив правильні висновки після матчу в Києві, він змінив і підсилив гру команди. У Данії українці зіграли набагато краще і цікавіше, тому ніхто не здивувався б, якби вони виграли. А ось "Копенгаген" планував зіграти в такий же футбол, що і в Києві, і десь це вдалося зробити за рахунок швидкого гола. Але в цілому мені гра нашої команди зовсім не сподобалася, які б там виправдання не звучали від футболістів і тренерів.

Bernhardt: Якби ми сьогодні виграли, то на 99% відсотків вже оформили б вихід із групи, але у Сольбаккена і в думках не було грати на перемогу. Нічия його влаштувала і тепер потрібно буде дуже сильно постаратися, щоб зайняти перше або друге місце. Прикро, що єдиний гол "Динамо" записав на свій рахунок Вербич. Але приємно, що він не став святкувати, що він до сих пір пам'ятає і цінує той період своєї кар'єри, який він провів у Данії. Ми зіграли справді погано, але в цей вечір удача була на боці "Копенгагена".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни не змогли дотиснути суперника: головні висновки матчу "Копенгаген" - "Динамо"

У 5 турі Ліги Європи "Динамо" зіграє на виїзді проти "Мальме", а "Лугано" прийматиме "Копенгаген".

Зараз ви читаєте новину «"Попов – уже зараз найсильніший український захисник" – огляд преси після матчу "Копенгаген" – "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі