четвер, 13 вересня 2012 10:59

Помер знаменитий лікар Формули-1 на прізвисько "Професор"

Помер знаменитий лікар Формули-1 на прізвисько "Професор"
Уоткінс був головним лікарем Формули-1 до 2005 року. Фото: sportonline.ua

У віці 84 років помер легендарний британець Ерік Сід Уоткінс, який довгий час займав пост головного лікаря Формули-1.

Уоткінс, якого багато гонщиків називали просто "Професор", прийшов в "Королівські перегони" в 1978 році на запрошення нинішнього промоутера чемпіонату Берні Екклстоуна. За кілька років до цього він закінчив Ліверпульський університет, отримавши ступінь доктора наук, після чого відправився вивчати нейрохірургію в Оксфорді.

Після знайомства з Екклстоуном на той момент уже глава відділення нейрохірургії Королівського госпіталю Лондона, Уоткінс прийняв пропозицію стати першим в історії головним лікарем Формули-1. Його кар'єра на цьому посту протривала до 2005 року. "Якщо Сід поруч, значить нічого не страшно", - часто казали гонщики.

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) не раз відзначала вклад "Професора" в модернізацію медичних стандартів і, як наслідок, у збереженні життів безлічі пілотів. Зокрема, таких, як Рубенс Барікелло (у 1994 році) та Міка Хаккінен (в 1995). На Гран-прі Австралії у дворазового згодом чемпіона світу з Фінляндії два рази зупинялося серце. Уоткінс прямо на трасі зробив гонщикові трахеотомію, в результаті чого він вижив.

У 2002 році іменитий лікар став кавалером Ордена Британської імперії.

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий лікар Формули-1 на прізвисько "Професор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі