четвер, 15 березня 2007 15:29

Помер Володимир Козеренко

 

Раптово й нежданно, на злеті життя й кар"єри, перестало битися серце відомого й авторитетного вітчизняного футболіста, фахівця й функціонера, заслуженого тренера України Володимира Козеренка, повідомляє офіційний сайт ПФЛ. Йому йшов всього лише 60-й рік.

За своє недовге, але яскраве життя Володимир Сергійович устиг поставити на ноги не одного футболіста, виплекати не один футбольний клуб. Вагомі результати праці Воломира Козеренка ще довго з вдячністю будуть згадувати в Одесі і Києві, Сумах і Хмельницькому, Бережанах і Тернополі, Борисполі, Тулі й Нахічевані.

Козеренко починав свій шлях у футболі в середині 60-х років минулого століття у складі команди класу "Б" чемпіонату СРСР "Автомобіліст" (Одеса). Потім грав в дублі "Чорноморця", "Кривбасі", дніпродзержинському "Прометеєві", нікопольському "Трубнику", хмельницькому "Динамо", херсонському "Локомотиві", тираспольській "Зірці", черкаському "Дніпрі".

Після закінчення кар"єри гравця Володимир Сергійович зайнявся тренерською діяльністю, в період з 1980-го по 2005-ій роки працюючи в дев"яти командах. Будучи наставником тернопільської "Ниви" він ініціював запрошення на роль головного тренера Леоніда Буряка, з яким потім впродовж декількох років успішно працював в одеському "Чорноморці". Пізніше дует Буряк-Козеренко возєднався в тульському "Арсеналі", а на початку нового століття обидва фахівці працювали пліч-о-пліч в збірній України (2002-2003) та київському "Динамо".

У кар"єрі Козеренко-тренера була і самостійна робота на посту головного тренера того ж "Чорноморця" і сумського "Спартака". Під керівництвом досвідченого наставника сумчани дійшли до чвертьфіналу розіграшу Кубка України сезону-2000/01, обігравши на шляху до цієї стадії київське "Динамо" і "Таврію".

Зараз ви читаєте новину «Помер Володимир Козеренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі