середа, 20 грудня 2017 13:21

Помер наставник одразу кількох легенд "Динамо"
3

Євген Котельников
Фото: obozrevatel.com
Євген Котельников (зліва)
Євген Котельников (зправа)

У Києві на 79-му році життя помер заслужений футбольний тренер України Євген Котельников.

Про це повідомив офіційний сайт київського "Динамо". У цьому клубі фахівець провів більшу частину своєї тренерської кар'єри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найкращі матчі команд Валерія Лобановського: 15 років тому помер видатний український тренер

Євген Котельников працював тренером у клубній дитячо-юнацькій футбольній школі "Динамо" з 1965 по 1977 роки. У цей період він виховав безліч великих гравців "біло-синіх". Серед його вихованців такі легенди столичного клубу, як Володимир Безсонов, Геннадій Литовченко, Володимир Лозинський, Олексій Михайличенко, Павло Яковенко, Вадим Лазоренко і Віктор Сахно.

З 1977-го по 1990 рік Котельников був державним тренером СРСР Федерації футболу України. У 1983-му він очолював збірну Української РСР на літній Спартакіаді народів СРСР, де його команда посіла четверте місце.

Особливою гордістю Євгена Котельникова був пілотний спецкласс 1985 року народження, який вони створили разом з Павлом Яковенком. Головними його зірками стали Артем Мілевський та Олександр Алієв

У 1991 році Євген Котельников був одним із засновників Федерації футболу України, до 1995 року займаючи посаду першого віце-президента.

Після цього в 1997 році на запрошення Григорія Суркіса Котельников повернувся в "Динамо", де очолив департамент футболу. "Динамо-2", "Динамо-3", клубна Академія, ДЮФШ - це були основні складові, якими займався департамент. Особливою гордістю Євгена Котельникова був пілотний спецкласс 1985 року народження, який вони створили разом з Павлом Яковенком. Головними його зірками стали Артем Мілевський та Олександр Алієв.

Коли Павло Яковенко очолив молодіжну збірну, він попросив Євгена Котельникова курирувати команду. Виконком ФФУ підтримав цю пропозицію, і саме ці фахівці зіграли важливу роль в становленні нинішніх лідерів національної збірної - Ярмоленка, Гармаша, Коноплянки, Ракицького, Степаненка.

Раніше на 71-му році життя помер легендарний нападник "Дніпра".

Зараз ви читаєте новину «Помер наставник одразу кількох легенд "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі