понеділок, 07 березня 2011 17:31

Помер кращий футболіст Словаччини XX століття

Помер кращий футболіст Словаччини XX століття

У неділю, 6 березня, на 76-му році життя помер Ян Поплугар - захисник, який вирізнявся на ЧС-1962 і визнаний кращим футболістом Словаччини в ХХ столітті.

Він був ключовим гравцем збірної Чехословаччини, яка дісталася до фіналу чемпіонату світу 1962 року і поступилася там Бразилії. Поплугар також був учасником фінальної стадії ЧС-1958.

Він набув широку популярність в братиславському "Словані", в якому за 15 сезонів провів 262 зустрічі та забив 21 м'яч. Пізніше він захищав кольори "Ліона" і "Брно", а завершив кар'єру в аматорському "Словані" з Відня, де числився граючим тренером.

У послужному списку Поплугара три перемоги в Кубку Чехословаччини (1962, 1963, 1968), а також титул кращого гравця країни у 1956-му, хоча тоді багато хто пророкував це звання іншого великого гравця збірної - Йозефу Масопусту.

У 2010-му Поплугар став почесним членом Футбольної асоціації Словаччини. Останній раз він з'явився на публіці в лютому цього року на 75-річному ювілеї іншого відомого словацького гравця і тренера Йозефа Венглоша.

Зараз ви читаєте новину «Помер кращий футболіст Словаччини XX століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі