середа, 03 жовтня 2007 10:08

Помер чотириразовий олімпійський чемпіон Ел Ортер

На 72-му році життя через зупинку серця помер легендарний американський легкоатлет Ел Ортер, повідомляє "Коммерсантъ ".

Маючи хронічні і дуже серйозні проблеми із серцем і судинами, Ел досяг успіху в тому виді спорту, який вимагає колосальних навантажень. Будучи 19-річним юнаком, по суті, новачком у великому спорті, у 1956-му не злякався переповнених стотисячних трибун олімпійського стадіону Мельбурну і обіграв рекордсмена світу Форчуна Гордієна. На своїй третій Олімпіаді - у Токіо у 1964-му - Ортер переміг з важкою травмою грудного м"яза, такою, яку не могла заглушити і новокаїнова блокада. Самим виходом у сектор він шокував лікарів, які суворо заборонили йому не те що виступати, а просто робити різкі рухи. Четверте золото - у Мехіко у 1968-му - Ортер виграв з пошкодженням шийних хребців. Тоді програвший йому володар світового досягнення Джей Сільвестр сказав: "Якщо в секторі Ортер, мріяти про перемогу марно".

Ортер також встановив 4 світових рекорди - 61,10 м, 62,45 м (1962), 62,62 м (1963), 62,94 м (1964) - і став одним з трьох спортсменів (крім нього - Пауль Ельвстрем і Карл Льюіс), які перемогли в індивідуальних видах на 4 Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «Помер чотириразовий олімпійський чемпіон Ел Ортер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі