пʼятниця, 22 червня 2007 11:24

Польські стадіони до Євро-2012 будуватимуть "зеки"

Польська влада розглядає можливість залучення до 20 тисяч ув"язнених до будівництва доріг та спортивних об"єктів для чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За словами замголови тюремної системи Польщі Павела Насиловські, робота ув"язнених на будівництві стадіонів може стати частиною програми, що фінансується Євросоюзом, по перевихованню. П.Насиловські відзначив, що підготовча робота по використанню праці "зеків" в спорудженні об"єктів Євро-2012 вже ведеться. За його словами, на ці об"єкти ув"язнених доставлятиме озброєна охорона.

Як повідомляють "Известия", в Польщі відчувається брак будівельників, оскільки багато хто з них поїхав на заробітки до Західної Європи та США. Побудовані за часів комуністичного минулого стадіони не відповідають стандартам УЄФА. Крім того, спостерігається брак готелів і якісних доріг.

Вже впродовж багатьох років ув"язнені в Польщі притягуються до подібної роботи. Проте вперше йдеться про залучення їх до таких значущих проектів.

Зараз ви читаєте новину «Польські стадіони до Євро-2012 будуватимуть "зеки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі