субота, 01 грудня 2018 18:10

Почали розслідування домагань до афганських футболісток

Почали розслідування домагань до афганських футболісток
До афганських футболісток приставали "члени федерації". Фото: Forbes

ФІФА проводить розслідування у зв'язку з повідомленнями про те, що футболістки збірної Афганістану піддавалися сексуальним домаганням з боку членів місцевої Федерації футболу.

"У жіночу команду прислали двох чоловіків, які були представлені футболісткам як "голова жіночого футболу" і "помічник тренера". Вони знущалися і приставали до дівчаток, знаючи, що ті нікому нічого не скажуть. Ці чоловіки стукали в кімнати футболісток і спали з ними.

Співробітники Федерації футболу сказали дівчатам, що вони проходитимуть до складу, отримуватимуть по 100 фунтів в місяць, якщо будуть на все погоджуватися. Вони займалися примусом, змушували дівчат [робити те, що вони не хочуть]. Нам було дуже важко говорити про ці речі, проживаючи тут [в Афганістані], бо це люди, що володіють великою владою. Той, хто про щось такого заїкнеться, може бути убитий.

Сказали дівчатам, що вони проходитимуть до складу, отримуватимуть по 100 фунтів в місяць, якщо будуть на все погоджуватися

Одного разу я зателефонувала президенту і попросила це припинити. Він пообіцяв вжити серйозних заходів, але сказав, щоб ми продовжували грати в футбол і мовчати, а коли команда повернеться зі зборів з Йорданії, ці чоловіки будуть покарані. Але вони отримали підвищення після цієї поїздки, а дев'ять футболісток, деякі з яких були нашими кращими гравцями, були вигнані зі збірної - їх звинуватили в тому, що вони були лесбіянками ", - розповіла екс-глава департаменту жіночого футболу Афганістану Халіда Попал у коментарі The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських спортсменів звинуватили у спробі зґвалтування

Президент Федерації футболу Афганістану Кермуудін Карім також потрапив під підозру в домаганнях, інформує Євроспорт.

Халіда Попал бігла з Афганістану 2016 року і знайшла політичний притулок в Данії.

Зараз ви читаєте новину «Почали розслідування домагань до афганських футболісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі