понеділок, 08 вересня 2008 15:55

Пляжний футбол: підведено підсумки шостого чемпіонату

Цього року в чемпіонаті України змагалися 16 команд (ще в минулому сезоні їх було удвічі менше). З 2007 року чемпіонат проводиться за системою Гран-прі: бали нараховуються згідно зайнятим місцям.

Переможець кожного етапу отримує 10 очок, фіналіст - 8, третє місце - 7, четверте - 6, п"яте - 5, шосте - 4, сьоме - 3, останнє - 1 бал. Змагання проходять по олімпійській системі: чвертьфінал, півфінали, фінал і стикові поєдинки. За підсумками цих змагань визначається переможець кожного Гран-прі.

Цього року відбулися вісім Гран-прі. Чемпіонат стартував в Києві (29 травня - 1 червня), потім були Кременчук (13-15 червня), Запоріжжя (20-22 червня), Харків (4-6 липня), Дніпропетровськ (18-20 липня), Севастополь (1-3 липня), Ілічівськ (8-10 серпня) і Суперфінал в Одесі (26-31 серпня). Право виступити в Суперфіналі отримали вісім кращих клубів - по чотири команди у групах А і Б.

Показавши захоплюючий і результативний футбол впродовж всього сезону, в Суперфінал пройшли чотири київські клуби - "Метробуд", "БРР", "Нова Ера" і "Майндшер", а також "Старт" (Ілічівськ), "Глорія" (Одеса), "ПФС" (Севастополь) і "ЖБК" (Харків).

В результаті напружених п"ятиденних змагань визначився новий чемпіон України. Перемогу в Суперфіналі завоювала команда "БРР", "Майндшер", що переграла, - 4:3. Матч за третє місце виграв "Метробуд", що переміг "Нову Еру", - 5:3.

Кращим голкіпером чемпіонату визнаний Віталій Сидоренко ("БРР"), кращим бомбардиром - Олег Войников (21 м"яч), а кращим гравцем - Олександр Пилипенко ("Майндшер").

Сергій Харченко, президент Асоціації пляжного футболу України:

- Суперфінал в Одесі підвів підсумки ще одного сезону. Прийшов час аналізувати досягнення і помилки, зробити висновки на майбутнє. За цей рік пляжний футбол в Україні упевнено зробив крок вперед. Маю на увазі не тільки чемпіонат, вже шостий по рахунку, але і пляжний футбол як вид спорту.

Наш внутрішній чемпіонат став більш конкурентоздатним, збільшилася кількість команд і міст, задіяних в турнірі. У першості виступали світові і вітчизняні зірки пляжного футболу - бразильці Бенжамін, Даніель і Велінгтон, поляки Сагановський і Марек, українці Пилипенко, Варениця, Сидоренко, Головін, Боженко, Євдокимов... Це свідчить про високий рівень нашого чемпіонату.

sport.oboz

Зараз ви читаєте новину «Пляжний футбол: підведено підсумки шостого чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі