середа, 13 серпня 2008 10:11

Плавання. Фелпс завойовує п"яте "золото" Пекіна в естафеті

Американські плавці виграли золоті медалі Олімпіади-2008 в естафеті 4х200 метрів вільним стилем. Срібними призерами стали росіяни, а бронзові медалі дісталися австралійцям. Американці перемогли в цьому запливі зі світовим рекордом - 6 хвилин, 58,56 секунд.

Американці виграли заплив з великим відривом від всіх суперників. Олімпійськими чемпіонами стали Майкл Фелпс, Райан Лохте, Ріккі Беренс і Пітер Вандеркай. Зазначимо, що Фелпс виграв вже п"яту золоту медаль Ігор-2008 і 11-е олімпійське золото в кар"єрі. Раніше 13 серпня американець переміг в запливі на 200 метрів баттерфляєм і вже тоді став найбільш титулованим спортсменом в історії Олімпіад.

Що стосується Ігор-2008, то перед цим турніром 23-річний Фелпс заявив, що він спробує завоювати вісім золотих нагород і перевершити досягнення свого співвітчизника Марка Спітца. Спітц на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені виграв сім золотих медалей.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Плавання. Фелпс завойовує п"яте "золото" Пекіна в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі