неділя, 13 липня 2008 14:16

Платіні пропонує заборонити трансфери неповнолітнім футболістам

Президент УЄФА Мішель Платіні направив владі Євросоюзу конфіденційний документ. У ньому міститься прохання офіційно заборонити трансфери гравців, які не досягли віку 18 років, ввести обмеження на число іноземців у складі команд, а також боротися з невмілим фінансовим менеджментом у клубах.

У тому випадку, якщо всі ці рішення будуть ухвалені, в європейському футболі відбудуться серйозні зміни.

Суть пропозицій Платіні полягає у тому, щоб молоді гравці підписували перші професійні контракти з тими клубами, вихованцями яких вони є. Ініціативу президента УЄФА підтримав президент мюнхенської "Баварії" Карл-Хайнц Румменігге, який недавно очолив Європейську асоціацію клубів.

Що стосується квоти на іноземців, то ФІФА на своєму конгресі 30 травня 208 року схвалила введення у футбольних клубах до 2012 року квоти в максимум п"ять іноземних футболістів на полі.

Раніше Єврокомісія висловила протест проти рішення ФІФА, попередивши, що воно порушує трудове законодавство Євросоюзу. Останнім часом Платіні проводить інтенсивні консультації з властями ЄС для того, щоб улагодити питання про дозвіл УЄФА мати власні правила переходу гравців, не залежні від трудового законодавства Євросоюзу.

Lenta.Ru

Зараз ви читаєте новину «Платіні пропонує заборонити трансфери неповнолітнім футболістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі