субота, 28 червня 2008 16:16

Платіні: остаточне рішення щодо Євро-2012 приймемо у вересні

Країни-господарки футбольного чемпіонату Європи 2012 року, якими поки виступають Україна і Польща, повинні показати УЄФА прогрес в будівництві спортивних об"єктів до вересня 2008 року, вважає президент УЄФА Мішель Платіні. Інакше, з його слів, у них можуть виникнути проблеми з проведенням турніру.

"Інспекція на предмет готовності двох країн до турніру, і того, як йде розвиток інфраструктури, почнеться відразу після закінчення Євро-2008, в найближчу середу. А у вересні в Бордо ми ухвалимо остаточне рішення", - пообіцяв Платіні в суботу на пресс-бріфінгу в австрійській столиці.

"Ми робимо все і навіть більше, щоб європейська першість пройшла в Україні в Польщі. Поки ми навіть не думаємо про те, щоб перенести турнір в інше місце. Ми боротимемося за цю заявку до останнього, - додав він. - Але і вони повинні піти нам назустріч, показати нам прогрес в підготовці. Адже якщо не буде стадіонів, не буде і Євро".

Президент УЄФА також підкреслив, що питання про перенесення чемпіонату Європи на декілька місяців вперед закрите, хоча обговорення цього пункту було дуже динамічним і активним.

"Ми обговорювали питання проведення Євро в серпні. Причиною перенесення може стати втома гравців після виснажливого сезону. Ми шукали можливість знайти краще рішення. І гравцям, напевно, було б краще як слід відпочити, щоб підійти до європейської першості в кращій формі. Але тоді створюється безліч проблем для клубів в підготовці до нового сезону", - пояснив він позицію УЄФА.

"Крім того, в серпні-вересні проходять Олімпійські ігри, а це означає, що виникнуть труднощі з організацією турніру, телетрансляціями і так далі. До того ж, почнеться Ліга чемпіонів, так що ми відкинули цю думку", - підсумував Платіні.

Таким чином, запланованою датою проведення чемпіонату Європи 2012 року залишається 9 червня - 1 липня.

Про своє незадоволення ходом підготовки до турніру Платіні заявляв ще в січні 2008 року.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Платіні: остаточне рішення щодо Євро-2012 приймемо у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі