четвер, 05 грудня 2013 17:45

Платіні хоче замінити жовті картки на тимчасове вилучення

Платіні хоче замінити жовті картки на тимчасове вилучення
Президент УЄФА Мішель Платіні хоче змінити правила футболу ФОТО: footballnews.com.ua

Президент УЄФА Мішель Платіні в інтерв'ю іспанському виданню AS виступив з ідеєю тимчасово вилучати футболістів з поля. Таке покарання, на думку Платіні, має замінити автоматичну дискваліфікацію за перебір жовтих карток. Чи потрібно міняти систему дискваліфікації за червоні картки, глава УЄФА не сказав.

Платіні підкреслив, що при запропонованому ним покаранні перевагу отримує команда, в грі з якою футболіст отримав попередження. При нинішніх правилах, на думку Платіні, вигоду від дискваліфікації гравця отримує третя сторона, тобто та команда, матч з якою цей футболіст пропустить. Платіні додав, що його пропозиція ще вимагає доопрацювання і широкого обговорення.

У футбольних турнірах гравців, які отримали в різних матчах кілька жовтих карток, зазвичай карають дискваліфікацією на одну гру. У різних турнірах кількість жовтих карток , які потрібно отримати для автоматичної дискваліфікації, різниться.

Також президент УЄФА виступив проти вилучення воротарів, які порушили правила у штрафному. На думку Платіні, у цьому випадку достатньо призначення пенальті. Платіні додав, що цю ідею в ФІФА та УЄФА підтримують більшість.

Зараз ви читаєте новину «Платіні хоче замінити жовті картки на тимчасове вилучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі