пʼятниця, 18 липня 2008 16:04

Пісторіус не виступить на Олімпіаді

Південноафриканський бегун-ампутант Оскар Пісторіус не виступить на Олімпіаді в Пекіні. Бігун не зміг виконати кваліфікаційний норматив (44,55 секунд) в індивідуальному забігу. Вирішення питання про його участь у чоловічій естафеті 4х400 метрів залишалося за Федерацією легкої атлетики ПАР, і її представники не включили Пісторіуса до складу збірної.

Президент Федерації легкої атлетики ПАР відзначив, що спортсмена не включать до складу учасників естафети 4х400 метрів, тому що у збірної є чотири бігуни, які показали хороші результати.

Раніше Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) заборонила Пісторіусу брати участь у відборі на Олімпіаду-2008, вважаючи, що протези дають бігунові додаткову перевагу. Спортсмен подав апеляцію і виграв справу, але на розгляд цього питання пішло багато часу, протягом якого Пісторіус не тренувався. Південноафриканський легкоатлет вважає, що поганий результат його кваліфікаційного забігу пов"язаний з тривалою відсутністю практики.

Бігун продовжить тренуватися і планує взяти участь в Олімпійських іграх 2012 року, які пройдуть у Лондоні.

Лента.ru з посиланням на АР

Зараз ви читаєте новину «Пісторіус не виступить на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі