пʼятниця, 17 березня 2017 21:00

"Після війни ми стали сильнішими": хто такий капітан збірної Хорватії

"Всю мою хорватську кар'єру люди діставали мене. Говорили, що я недостатньо хороший, маленький і слабкий. Але ви повинні зрозуміти суть хорватського народу. Після війни ми стали сильнішими, жорсткішими. Тепер важко нас зламати. У нас є рішучість, щоб домогтися бажаного успіху", - каже капітан збірної Хорватії та зірка мадридського "Реала" Лука Модріч.

  Лука Модріч виступає за збірну Хорватії з 2006-го року
Лука Модріч виступає за збірну Хорватії з 2006-го року

24 березня національна команда України зіграє в Загребі на "Максимірі" із рішучими хорватами.

Окрім характеру команда Анте Чачіча ще й нашпигована зірковими гравцями із провідних чемпіонатів Європи. А Лука Модріч справжній ідол для хорватів.

Хоча дорога до слави і визнання у півзахисника була довгою і складною. Лука не любить згадувати своє дитинство. Сім´я Модріча зазнала чимало поневірянь під час югославської війни.

У бідної хорватської сім'ї не було грошей ні на що. Два роки родина Луки жила без електрики і водопроводу. Ледве вистачало на їжу. Але батько Стіпе Модріч завжди знаходив кошти, щоб купити синові бутси і футболку. Одного разу не було грошей на щитки. Стіпе зробив їх своїми руками з дерева.

Скаути бачили потенціал у Луки, але він був дуже маленьким і кістлявим. Знадобилося багато праці і терпіння, щоб Модріч заграв у футбол.

  Лука Модріч став капітаном збірної Хорватії після Євро-2016
Лука Модріч став капітаном збірної Хорватії після Євро-2016

"Він, можливо, не буде штовхатися з усіма, зате у нього є швидкість ніг, баланс тіла і бачення поля", - сказав Златко Кранчар про дебютанта збірної Хорватії навесні 2006-го року, після першої товариської гри з Аргентиною.

Після чемпіонатів Боснії та Хорватії Лука переїхав в Англію, де успішно виступав за "Тоттенхем". З 2012-го року Модріч носить футболку "Реала". На початку свого іспанського періоду в кар´єрі хорват не зміг належним чином проявити себе. Marca назвала трансфер Модріча найгіршим в 2012 році.

А потім в Іспанію приїхав Карло Анчелотті. Італієць зробив Луку ключовим гравцем середини поля, дозволив рухатися по всій центральній зоні і перетворив Модріча в Андреа Пірло. "Реал" з хорватом виграв дві Ліги чемпіонів за три роки. Минулої осені Модріч продовжив контракт з клубом до 2020-го і сказав, що мріє завершити кар'єру в Мадриді.

"Мені вже 31, але я відчуваю себе на 27. Я відчуваю себе набагато краще, ніж раніше", - зізнається Модріч.

  Лука Модріч і Зінедін Зідан під час матчу
Лука Модріч і Зінедін Зідан під час матчу

А ще Лука називає Анчелотті улюбленим тренером, а Зідана — кумиром.

Модрічу в кар´єрі дуже допомагає його дружина Ваня. Друга половинка Луки — це також агент та особистий аналітик футболіста. Пара разом з 2010 року і виховує сина та доньку.

  Лука Модріч з дружиною і сином
Лука Модріч з дружиною і сином

Після завершення міжнародної кар´єри Даріо Срни саме Лука отримав капітанську пов´язку у збірній Хорватії. Зараз команда лідирує у відбірній групі Кубка світу-2018 і випереджає Україну на два очки.

24 березня саме Модріч виведе "шашкових" на поле фартового для господарів стадіону "Максимір" на матч з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу, щоб Україна потрапила на Кубок світу" - Срна

Зараз ви читаєте новину «"Після війни ми стали сильнішими": хто такий капітан збірної Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі