четвер, 24 липня 2008 12:26

Після наступного "Мастерса" Надаль може стати першою ракеткою

Вже наступного тижня на турнірі в Цинцинатті фактично може змінитися володар тенісної корони. У іспанця Рафаеля Надаля є всі шанси обійти в рейтингу ATP багаторічного лідера чоловічого тенісу швейцарця Роджера Федерера.

Надаль зараз відстає від Федерера на 770 рейтингових очок. Після поразки швейцарця в другому раунді та в разі завоювання іспанцем титулу в Торонто різниця між тенісистами може скоротитися до 275 балів.

Нагадаємо, що Федереру на двох турнірах (у Торонто і Цинцинатті) необхідно було захистити 850 очок - фінал і титул. Надаль минулого року завоював 230 очок, дійшовши до півфіналу в Канаді та поступившись на самому старті в Цинцинатті.

Іспанець фактично може стати першим номером світового рейтингу у разі потрапляння у фінал в США і раннього програшу Федерера, що після Торонто вже не виглядає фантастичним сценарієм. Проте навіть в цьому випадку Надаль очолить рейтинг лише після 18 серпня. Так виходить через зрушення календаря на догоду Олімпіаді в Пекіні. У минулому сезоні турніри в Торонто і Цинцинатті проводилися на два тижні пізніше, відповідно й очки, зароблені на них, знімуться трохи пізніше.

Нагадаємо, що Роджер Федерер вже 234 тижні беззмінно займає тенісний трон, зійшовши на нього 2 лютого 2004 року. Рафаель Надаль, у свою чергу, 157 тижнів безперервно є другим номером світової класифікації, піднявшись на це місце 25 липня 2005 року. Обидва досягнення є рекордами.

"Чемпіонат"

Зараз ви читаєте новину «Після наступного "Мастерса" Надаль може стати першою ракеткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі