четвер, 07 лютого 2008 09:47

Під час Євро-2012 міліції на стадіонах не буде

Під час Євро-2012 міліції на стадіонах не буде

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко впевнений, що міліцію не допустять до несення служби на стадіонах під час проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Про це він заявив під час телефонної лінії в газеті "Комсомольська правда в Україні".

Зараз начальник департаменту суспільної безпеки МВС Віктор Ольховський очолює організаційний комітет, серед завдань якого - вчитися досвіду у інших країн.

Міністр повідомив, що група працівників міліції виїжджатиме до Німеччини й інших країн, які проводили спортивні турніри такого масштабу, для того, щоб перейняти досвід "у сферах відповідальності міліції".

- Нас чекає корінне ламання стереотипів. В Україні всі футбольні матчі охороняються міліцією. Ніде в Європі такого немає, - заявив Луценко.

Голова МВС підкреслив, що буде здійснене спеціальне ліцензування охоронних компаній, а організатори проведуть тендер - хто саме забезпечуватиме порядок безпосередньо на стадіоні.

- Міліція ж буде готова... у разі якихось зіткнень, - сказав він.

Така система, за словами Луценка, поширена в Європі.

Разом з тим Юрій Луценко відзначив, що правоохоронні органи підсилюватимуть роботу на вулицях: і у громадському порядку, і у запобіганні можливим терористичним актам.

На завершення міністр пообіцяв, що ніяких збоїв з боку МВС при організації і проведенні такої безпрецедентної події як Євро-2012 не буде.

"Корреспондент"

Зараз ви читаєте новину «Під час Євро-2012 міліції на стадіонах не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі