середа, 18 липня 2007 11:26

Петров: Ісінбаєва спробує побити два рекорди вже цього року

Рекордсменка світу в стрибках з жердиною Олена Ісінбаєва, звільнена від участі в чемпіонаті Росії, буде готуватися до світової першості в Осаці в італійському місті Форміо. Про це заявив особистий тренер Олени Ісінбаєвой, наставник легендарного Сергія Бубки Віталій Петров, повідомляє "Весь Спорт".

- Першу половину сезону Олена провела на стабільному рівні, виконала основне завдання – перемогла на всіх трьох етапах "Золотої ліги", - розповів Віталій Петров. – Цього року Олена готова куди краще, ніж в попередньому. Став кращим біг, стабілізувалася технічна підготовка, психологічно теж стало простіше. Олена сама зрозуміла, який стрибок від неї вимагається. Зараз нас чекає 25 днів чистої тренувальної роботи, коли ми закладатимемо фізичний і технічний фундамент наступного року. Потім два старти на початку серпня – в Лондоні і в Москві. Деталі техніки стрибка ми постійно "довбаємо" на кожному тренуванні. Адже питання не тільки в тому, стрибнула б Олена 5,02 м на "Золотій лізі" чи ні. Рекорд можна було зачепити, але результат повинен пропрацювати, Олена повинна по-справжньому "врости" в цей стрибок. Одна справа – стрибнути раз або два, і інша – стабільно показувати цей рівень. На наступний, олімпійський рік рекорди потрібно бити напевно і стабільно. Хоча я і не настроєний відкладати все до 2008 року. Сподіваюся, один-два світових рекорду ми зачепимо вже цього сезону. Проблема побити рекорд в Осаці полягає не тільки в підготовці. Там жаркий і вологий клімат, в секторі постійно "крутить" вітер. Тому напевно говорити, що в Японії Олена стрибне 5,02, я не можу.

Зараз ви читаєте новину «Петров: Ісінбаєва спробує побити два рекорди вже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі