субота, 05 лютого 2022 12:17

Перше розчарування. Збірна України з біатлону провалила змішану естафету на Олімпіаді

Перше розчарування. Збірна України з біатлону провалила змішану естафету на Олімпіаді
Валентина Семеренко провалила старт естафети. Фото: Gettyimages.com/

Збірна України з біатлону не змогла здобути медалі в змішаній естафеті на Олімпіаді в Пекіні. Українці фінішували на 13-му місці.

Розпочала гонку Валентина Семеренко. Вона пішла на два штрафних кола після першої стрільби і ще на одне - після другої. Семеренко передала естафету на 20-му, останньому місці Юлії Джимі. Яка відстрілялася без використання запасних набоїв лежачи, стоячи їй знадобилося два додаткових патрони. Завершила Джима гонку на 14-му місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без шансів на медалі. Перші українці стартували на Олімпіаді

Естафета перейшла до чоловіків. Артем Прима використав три запасні патрони лежачи і додав ще один у стрільбі стоячи. Завершив передачу естафети на 12-му місці.

Дмитро Підручний завершував гонку. На першій стрільбі Дмитро відправив команду на одне штрафне коло.

На останньому рубежі українець відпрацював з нулем. Таким чином Підручний фінішував 13-м.

Збірна України втратила одну зі своїх надій на медалі в Пекіні. Провальний старт Семеренко позбавив шансів українців втрутитися в боротьбу за нагороди. Було багато поспіху з бажання виправити ситуацію, який не йшов на користь команді.

За олімпійські медалі світові лідери боролися до останнього. Майже три збірні вийшли одночасно з біатлонного стадіону. Першою була команда Норвегії, другою - Франція, а на третій позиції – ОКР.

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стала першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом близько 3 тис. атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15-ти видах програми.

Загалом за роки Незалежності українці на зимових Іграх здобули вісім нагород: три золоті, одну срібну та чотири бронзові.

Зараз ви читаєте новину «Перше розчарування. Збірна України з біатлону провалила змішану естафету на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі