Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 13:32

Переможний гол у ворота "Хоффенхайма" Воронін присвятив сім"ї

Інтерв"ю з гравцем берлінської "Герти" і національної збірної України з футболу Андрієм Вороніним про перемогу над лідером бундесліги.

- Андрій, ви б так не хвилювалися. Нервові клітини не відновлюються...

- Як же тут не хвилюватися - такі моменти змарнували! У додані хвилини довелося неабияк понервувати - "Хоффенхайм" мав шанси відновити рівновагу. Але я, звичайно, погарячкував, і ми з Домовчийськи вже у всьому розібралися. У хлопця в цій ситуації позначився недолік досвіду.

- Зізнайтеся, кому присвятили свій гол?

- Моїй сім"ї. Синочкові минулого тижня виповнився рік, Соні скоро буде місяць, і у Юлі на днях - маленький ювілей. Обіцяв їм забити, і це вийшло.

- Провівши гол у ворота "Хоффенхайма", ви вивели на вершину таблиці "Байер"...

- І дуже радий цьому! З цією командою у мене залишилися прекрасні відносини, адже я відіграв в Леверкузені три сезони.

- Свій гол на "БайАрені", який став для "Герти" переможним, ви теж забили місяць тому.

- Так це ж по дружбі (сміється). Тепер же вдалося забити важливий гол "Хоффенхайму". Ми зуміли зупинити лідера, і цьому раді не тільки в Берліні. Багато хто неполюбляє клуб-вискочку, що ще недавно виступав в третьому дивізіоні.

- Перед цим команда Рангника перемогла в п"яти іграх підряд, незмінно проводячи не менше трьох м"ячів у ворота суперника.

- Ми знали, що "Хоффенхайм" дуже небезпечний попереду - за рахунок мобільних, швидкісних нападаючих. При втраті м"яча ця команда відразу починає жорстко прессингувати суперника на його половині поля, при цьому часто відбирає м"яч і забиває голи. На мій погляд, і в цю неділю гості значну частину часу контролювали гру, особливо в середині поля. Було видно, що хоффенхаймці дуже хотіли забити, виграти, віддаючи всі сили йшли тільки вперед. Але, організувавши божевільний пресинг, вони трохи не розрахували сили, не змогли впродовж всіх 90 хвилин підтримувати темп, який самі ж і задали.

Наша оборона зіграла здорово, всі добре відпрацьовували - особливо гострих моментів у суперників не було. Діючи на контратаках, ми теж довго не могли досягти успіху. "Герті" часто не вистачає останнього пасу, який виводить гравця на ударну позицію. Але врешті-решт ми створили стовідсотковий момент - і реалізували його.

- Перемога над лідером далася вам нелегко...

- Грали з останніх сил, як говориться, на морально-вольових. За останні два місяці "Герта" практично одним складом провела багато матчів - це дуже важко, особливо для молодих гравців. Звідси і велика кількість травм - багато хто просто не звик грати в такому темпі. Відчуваю по собі - один-два дні вихідних пішли б на користь.

- Тепер у вас в запасі - цілий тиждень.

- Потрібно провести його з користю - відпочити, відновити сили. В суботу граємо вдома з "Гамбургом", було б непогано і в цьому матчі узяти три очки. Є можливість піднятися на четверте місце.

- Які враження залишилися у вас від недавньої поїздки до України?

- Шкода, що не виграли. Харківські вболівальники приймали мене дуже тепло, влаштували грандіозну зустріч в аеропорту - було приємно. Правда, коли почалася гра, деякі почали мене обсвистувати. Але це можна зрозуміти, адже я грав проти їхньої улюбленої команди...

- Гра "Герти", та і ваші дії на полі стадіону "Металіст" були піддані жорсткій критиці.

- Згоден, гра не йшла у всієї команди, і у мене зокрема. Однозначно, це було не кращий мій матч, багато що не виходило. Дала знати про себе травма - не до кінця залікував гомілкостоп. Напевно, рішення вийти на поле цього дня було помилковим. Просто дуже хотілося зіграти в Україні. Але той матч я вже забув, життя продовжується, потрібно йти далі.

- У Харкові ви спілкувалися з головним тренером збірної України. Може тепер, після часу зіззнаєтеся, про що розмовляли з Михайличенком?

- Скажу лише, що ніякого конфлікту у нас не немає і не було...

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Переможний гол у ворота "Хоффенхайма" Воронін присвятив сім"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути