пʼятниця, 21 грудня 2007 16:15

Переможець Мохаммеда Алі був убитий власним племінником

У ніч з 20 на 21 грудня ямайський суд визнав винним у вбивстві колишнього чемпіона світу у важкій вазі Тревора Бербіка його 21-річного племінника Харольда. Обвинувачувальний вирок ухвалено також проти 19-річного Кентона Гордона. Злочинці відправлені до в"язниці, а скільки часу вони проведуть в ув"язненні, стане відомо 11 січня.

Тревор Бербік був убитий чотирма ударами по голові 28 жовтня 2006 року в ямайському місті Порт-Ентоні.  Колишній боксер був знайдений мертвим у дворі місцевої церкви. Мотив злочину - сварка родичів за права на ділянку землі.

На професійному рингу Тревор Бербік провів 61 бій, отримавши 49 перемог (33 - нокаутом) і зазнавши 11 поразок (ще один поєдинок завершився внічию). 22 березня 1986 року він став чемпіоном світу у важкій вазі за версією WBC (Всесвітня боксерська рада), перемігши Пінклона Томаса, але в листопаді того ж року поступився цим титулом Майку Тайсону.

Крім того, Бербік став останнім суперником Мохаммеда Алі, який вважається одним з кращих боксерів в історії. 11 грудня 1981 року Бербік переміг Алі за очками, після чого останній завершив спортивну кар"єру, повідомляє lenta.ru з посиланням на Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Переможець Мохаммеда Алі був убитий власним племінником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі