Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 08:36

Перемогла дружба: легкоатлети вперше за 109 років розділили "золото"

Перемогла дружба: легкоатлети вперше за 109 років розділили "золото"
З 2000-го долання 2,35 м на літніх Олімпіадах гарантувало "золото". Фото: Reuters

1 серпня на літніх Олімпійських іграх у Токіо в чоловічому фіналі у стрибках у висоту "золото" одночасно отримали 30-річний Мутаз Есса Баршим з Катару та 29-річний Джанмарко Тамбері з Італії. Двоє спортсменів розділили між собою найвищу нагороду вперше з 1912 року.

Семеро учасників фіналу мали почергово брати висоту, починаючи з 2,19 м, пише BBC. Баршим, Тамбері й білорус Максим Недосєков — узяли всі висоти аж до 2,37 м. Недосєков за кількістю балів здобув "бронзу". Так як Баршим і Тамбері всі висоти брали з першої спроби, судді запропонували їм провести перестрибування. Легкоатлети ж вирішили розділити титул переможців, оскільки правилами це не заборонено.

"Італієць із катарцем дружать понад 10 років — ще з зустрічі на чемпіонаті для юніорів у канадському Монктоні у 2010 році. Тоді Баршим переміг, а Тамбері навіть не потрапив до фіналу. Спортсмени допомагали один одному пережити періоди реабілітації після травм", - йдеться в публікації.

З 2000-го долання 2,35 м на літніх Олімпіадах гарантувало "золото".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше "срібло" України та падіння 26-річного рекорду нашої легкоатлетки: що приніс день Олімпіади

Олімпіада в Японії триватиме з 23 липня до 8 серпня. Україну в Токіо представлять 157 спортсменів - це найменша кількість учасників на літніх Іграх за час незалежності. На Олімпійських іграх розіграють 339 комплектів медалей у 33 видах спорту.

Канадська спортсменка Крістен Кіт, яка виграла олімпійське "золото" в академічному веслуванні вісімок на 2 км, розповіла про українське коріння. Кіт – рульова. У 2013 році завоювала "бронзу" на чемпіонаті світу в Люцерні й чемпіонаті світу з академічного веслування в Південній Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Перемогла дружба: легкоатлети вперше за 109 років розділили "золото"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути