Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 13:37

Пеле відзначає 70-річний ювілей

Пеле відзначає 70-річний ювілей

Сьогодні, 21 жовтня, виповнюється 70 років легендарному бразильському футболістові Едсон Арантес до Насіменто, більш відомому як Пеле. Досі в довідниках залишаються різночитання з приводу дати народження "Короля футболу". Незважаючи на те, що в багатьох документах вказана дата 21 жовтня, сам Пеле наполягає, що народився двома днями пізніше.

Пеле вважається одним з кращих гравців в історії футболу. В офіційних матчах він забив 760 м'ячів, а загальне число голів у його кар'єрі зупинилося на позначці 1281.

Професійну кар'єру він розпочав у 15-річному віці, коли був запрошений в "Сантос", а вже через рік юний гравець дебютував за національну збірну. Пеле залишив "Сантос" у 1974 році. У 1975-1977 роках бразилець виступав за "Нью-Йорк Космос", почесним президентом якого є донині.

У складі збірної Бразилії Пеле брав участь у чотирьох чемпіонатах світу. У трьох з них бразильська збірна завойовувала звання чемпіона. Пеле є єдиним гравцем в історії футболу, тричі ставав чемпіоном світу.

За матеріалами Чемпионат.ру

Зараз ви читаєте новину «Пеле відзначає 70-річний ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути