четвер, 31 липня 2008 11:37

Пастор закликає "Баварію" встановити хрест замість статуї Будди

Пастор Євангельської Церкви Міхаель Вервайн виступив проти появи статуї Будди в тренувальному центрі чемпіона Німеччини з футболу мюнхенської "Баварії". У відкритому листі до тренера команди Юргена Клінсманна священнослужитель попросив, щоб у будівлі знайшлося місце для хреста - символу християнства.

У листі богослов відзначив, що його як уболівальника "здивувала і засмутила" інформація про те, що в тренувальному центрі планується встановити статую Будди, тоді як християнські символи витісняються з суспільного життя і публічної сфери. Пастор нагадав головному тренерові "Баварії", що гравцям-християнам заборонено розміщувати на своїй спортивній формі зображення Христа. При цьому їм нав"язується буддизм, що суперечить їх власному світогляду. Тим часом гравці, на думку священнослужителя, мають право на публічну маніфестацію важливих для них релігійних символів. Зокрема, "хрест допомагає християнам сприймати і перемоги, і поразки на полі так, щоб це сприяло їх духовному розвитку", заявив Міхаель Вервайн.

Богослов надіслав відкритого листа на адресу менеджера клубу Улі Хенесса, в якому назвав встановлення статуї Будди "ляпасом" для гравців і уболівальників-християн. На думку пастора, цей акт принесе розкол у стан уболівальників, більшість з яких є християнами.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Пастор закликає "Баварію" встановити хрест замість статуї Будди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі