понеділок, 16 червня 2008 16:23

Пам"ятник першому олімпійському чемпіонові з Росії встановлять у Воронежі

Пам"ятник першому олімпійському чемпіонові з Росії встановлять у Воронежі

Пам"ятник уродженцеві Воронезької губернії, першому в історії олімпійському чемпіонові-росіянинові Миколі Коломенкіну, який виступав під прізвищем Панін, буде встановлений цього року у Воронежі. Захід планується приурочити до історичної перемоги Коломенкіна на Олімпіаді 1908 року в Лондоні, повідомляє "Воронеж-Медиа".

Ініціатором зведення пам"ятника виступило обласне управління Росспорта. Передбачається, що автором пам"ятника стане місцевий скульптор Іван Дикунов.

Микола Панін-Коломенкін на літній Олімпіаді-1908 став володарем золотої медалі у виконанні спеціальних фігур на льоду, набравши 219 балів з 240 можливих. Російський фігурист був головним претендентом на перемогу в обов"язковій і довільній програмах, але знявся зі змагань на знак протесту проти суддівського свавілля.

Коломенкін, який народився у 1872 році в селі Хренове, прославився не лише у фігурному катанні. Він багато раз вигравав чемпіонати Росії зі стрільби з пістолета і бойового револьвера. У 1940 році йому привласнили звання заслуженого на майстра спорту СРСР. Він помер у 1956 році в Ленінграді і був похований на Серафімівському кладовищі.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник першому олімпійському чемпіонові з Росії встановлять у Воронежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі