субота, 11 грудня 2010 12:54

Палкін розповів, на чому заробляє "Шахтар"

Палкін розповів, на чому заробляє "Шахтар"

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін в інтерв'ю телеканалу "Інтер" розповів про доходи клубу.

"Сьогодні найбільший прибуток надходить від продажу трансферних прав на футболістів і доходів від УЄФА. Це дві головні речі, на які варто звернути увагу, - не тільки у нас, а й взагалі у всіх українських клубах", - сказав він.

"Так, за минулий сезон від продажу трансферних прав на футболістів ми заробили 375 мільйонів гривень, а від УЄФА - 52 мільйони гривень", - поінформував гендиректор.

"При цьому від продажу квитків у минулому сезоні ми отримали 26 мільйонів гривень. У той час як "Манчестер Юнайтед" заробляє на продажу квитків за сезон 75 мільйонів фунтів", - додав він.

"На жаль, зважаючи на економічну ситуацію ми не заробляємо від продажу телевізійних прав по 40-45 мільйонів фунтів, як це відбувається в Англії. Кажу "на жаль", тому що журналісти постійно чекають, коли ж який-небудь з українських клубів зробить прорив і стане не те що прибутковим, але хоча б вийде "на нуль", - зазначив Сергій Палкін.

"Але хочу сказати, що сьогодні це зробити практично нереально, тому що, повторюся, якщо ми отримуємо в середньому $ 300 тисяч від продажу телевізійних прав за сезон, то це не порівняти з десятками мільйонів фунтів стерлінгів і євро, які заробляють інші європейські клуби. Ви прекрасно розумієте, що стати прибутковими або вийти "у нуль" у цій ситуації нереально ", - підкреслив гендиректор" Шахтаря ".

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Палкін розповів, на чому заробляє "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі