середа, 09 лютого 2011 10:13

Пакьяо позбавили титулу чемпіона світу

Пакьяо позбавили титулу чемпіона світу

Філіппінського боксера Менні Пакьяо позбавили титулу чемпіона світу за версією WBC (Всесвітня боксерська рада) у вазі до 69,9 кілограма. Таке рішення 8 лютого прийняла рада директорів WBC. Таким чином, у Пакьяо залишився один титул: звання чемпіона світу у вазі до 66,7 кілограма за версією WBO (Всесвітня боксерська організація).

Титулом WBO Пакьяо володіє з листопада 2009 року, коли він переміг пуерториканця Мігеля Анхеля Котто. У листопаді 2010 року філіппінець "піднявся" в категорію до 69,9 кілограма і переміг мексиканця Антоніо Маргаріто в бою за вакантний титул WBC.

За правилами WBC боксер, який володіє званнями чемпіона світу в двох вагових категоріях, повинен вибрати один з титулів протягом 15 днів. Пакьяо сам відмовився від титулу WBC, заявивши, що не хоче битися в категорії до 69,9 кілограма. 8 лютого WBC офіційно позбавив філіппінця свого титулу.

Тепер титул чемпіона WBC у вазі до 69,9 кілограма оголошений вакантним. Одним з учасників бою за це звання буде 20-річний мексиканець Сауль Альварес. Ім'я його суперника стане відомо найближчим часом.

Що стосується Пакьяо, то свій наступний бій він проведе 7 травня проти американця Шейна Мослі. У цьому поєдинку філіппінець буде захищати титул чемпіона світу за версією WBO у вазі до 66,7 кілограма.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Пакьяо позбавили титулу чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі