Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 16:41

Організатори "Ролан Гаррос" вимагають в суді заборони на букмекерські ставки

Організатори Відкритого чемпіонату Франції з тенісу в п"ятницю подали позов до суду з вимогою заборонити букмекерським конторам приймати онлайн-ставки на матчі їх турніру, який пройде з 25 травня по 8 червня.

Позови були подані до судів Льєжа (Бельгія) і Парижа. У них сказано, що діяльність букмекерських інтернет-контор кидає тінь на репутацію "Ролан Гаррос".

"Це питання вимагає невідкладних дій, оскільки спортивна етика під загрозою, - заявив Жан-Франсуа Вілотт, генеральний директор Французької федерації тенісу (ФФТ). - Ця проблема так само важлива, як і боротьба з допінгом".

Ця тема отримала широкий розголос в серпні 2007 року, коли букмекерська контора Betfair анулювала всі ставки на матч між росіянином Миколою Давиденком і аргентинцем Мартіном Вассальо-Аргельо на турнірі в Сопоті (Польща). Тоді Давиденко, явний фаворит зустрічі, відмовився від продовження боротьби, пославшись на травму ноги.

ФФТ пред"являє позов трьом компаніям - Betfair, Bwin і Ladbrokes - з вимогою, щоб суд заборонив їм приймати ставки на матчі першості Франції-2008. Адвокат Вілотта Жан-Луї Дюпон повідомив, що за порушення букмекерів чекає штраф 75 тисяч доларів на день.

Дюпон сказав, що звинувачення ФФТ базується на двох твердженнях. По-перше, букмекерські компанії зіпсували репутацію Відкритого чемпіонату Франції. По-друге, вони використовують турнір для отримання незаконного прибутку. Зі слів Дюпона, "Ролан Гаррос" зазнає істотних збитків, якщо його торкнеться скандал з договірними матчами. Минулого року прибуток обчислювався 175 мільйонами доларів, турнір залучив в Париж близько 450 тисяч уболівальників зі всього світу.

Разом з тим, голова компанії Betfair Марк Девіс назвав таку поведінку ФФТ вкрай несподіваною. "Полювання на букмекерську інтернет-контору, діяльність якої абсолютно прозора і, якщо це необхідно, доступна АТП і ІТФ, виглядає принаймні дивним", - повідомив в листі Девіс.

Теніс, разом з футболом і скачками, є найпривабливішим об"єктом для любителів робити ставки. Минулого року ціла низка тенісистів зробили заяви, що їм нібито пропонували гроші за навмисну поразку. Серед них Арно Клеман, Рішар Гаске (обидва - Франція), Енді Мюррей (Великобританія), Жіль Ельзенер (Бельгія). А в кінці 2007 року італійці Потіто Стараче, Данієле Браччіалі і Алессіо ді Мауро були оштрафовані і дискваліфіковані за незаконну гру на тоталізаторі.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Організатори "Ролан Гаррос" вимагають в суді заборони на букмекерські ставки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути