четвер, 17 січня 2008 14:49

Олімпійському комітету Іспанії не догодили з текстом національного гімну

Олімпійський комітет Іспанії відкинув текст національного гімну, вибраний минулого тижня з 7000 варіантів, присланих жителями країни в ході конкурсу, пише The Guardian.

Чотири строфи гімну обговорювалися протягом п"яти днів. Врешті-решт, Олімпійський комітет вирішив відхилити варіант, який надіслав 52-річний безробітній житель Мадрида, оскільки, за словами представників комітету, вірші нагадують про період диктатури Франко і не можуть представляти всі регіони Іспанії.

Текст починається зі слів "Viva Espana", і в чотирьох строфах згадуються "зелені долини" і "неосяжні моря". Саме перші слова викликали протест багатьох політичних рухів.

Олімпійський комітет добивається затвердження тексту нового національного гімну, щоб іспанським спортсменам було що співати, коли прапор країни піднімається на стадіоні. У даний час національний гімн виконується без слів.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійському комітету Іспанії не догодили з текстом національного гімну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі