пʼятниця, 18 квітня 2008 08:47

Олімпійський вогонь прибув до Бангкока

Олімпійський вогонь у п"ятницю рано вранці за місцевим часом прибув у столицю Таїланду - Бангкок. З Індії, де пройшов попередній етап усесвітньої естафети, Олімпійський вогонь доставили на борту чартерного літака, що приземлився на військовому аеродромі Бангкока. До початку естафети, яка пройде в столиці Таїланду в суботу вдень за місцевим часом (ранок суботи за київським часом), вогонь, поміщений у спеціальний світильник, зберігатиметься в одному з приміських готелів під посиленою охороною, забезпеченою китайською стороною.

Влада Таїланду заявляє, що не чекає акцій протесту під час естафети. При цьому представники місцевої поліції повідомили, що іноземні громадяни, які прибули в країну, щоб перешкодити проведенню естафети, будуть негайно взяті під варту і вислані за межі Таїланду. Місцеві правозахисні організації повідомили, що планують провести мітинг у день проведення естафети, підкресливши, що захід носитиме виключно мирний характер, а число його учасників буде обмежене. А як мінімум один з 80 учасників майбутнього етапу естафети відмовився нести факел на знак протесту проти політики Китаю по відношенню до Тибету.

Борці за свободу Тибету раніше намагалися зірвати етапи естафети Олімпійського вогню в Лондоні, Парижі і Сан-Франциско. В Індії правоохоронні органи заарештували близько 180 активістів, які спробували перешкодити проведенню естафети. І лише в столиці Пакистану, де вогонь побував перед Індією, захід пройшов без будь-яких інцидентів.

AFP

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський вогонь прибув до Бангкока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі