вівторок, 23 березня 2010 17:25

Олімпійський комітет Росії прийняв відставку Тягачова

Олімпійський комітет Росії прийняв відставку Тягачова

Виконком Олімпійського комітету Росії (ОКР) офіційно прийняв відставку Леоніда Тягачова з посади президента ОКР, повідомляє РИА Новости. Вибори нового президента відбудуться 20 травня на олімпійських зборах, а до цього часу виконувати обов"язки президента буде перший віце-президент ОКР Ігор Казіков.

Засідання виконкому ОКР, на якому була прийнята відставка Тягачова, відбулося у вівторок, 23 березня. Про призначення дати виборів нового президента та про призначення Казікова на посаду виконуючого обов"язки керівника ОКР розповів Шаміль Тарпіщев, що входить до виконкому.

Тягачов оголосив про свою відставку на початку березня - через кілька днів після закінчення Олімпіади-2010, де збірна Росії зайняла 11-е місце в неофіційному командному заліку. 1 березня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що спортивні чиновники, відповідальні за підготовку спортсменів до Олімпіади, повинні залишити свої посади.

Тягачов очолював ОКР з 2001 року і двічі (у 2005 і 2009 році) переобирався на новий чотирирічний термін.

Крім того, на виконкомі була створена комісія з удосконалення діяльності ОКР. Її очолив колишній депутат Держдуми РФ Ахмед Білалов. Він є першим заступником голови ради сприяння ОКР і членом ради з розвитку фізичної культури і спорту при президентові Медведєві.

За матеріалами Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський комітет Росії прийняв відставку Тягачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі