пʼятниця, 16 січня 2009 16:14

Олімпійський чемпіон Турина "спалився" на допінгу

Норвезький стрибун з трампліну Ларс Бюстель, який завоював золоту медаль на Олімпіаді 2006 року в Турині, попався на застосуванні допінгу. 30-річний спортсмен визнав факт вживання забороненого препарату, але відзначив, що ця речовина не може впливати на спортивні результати, повідомляє lenta.ru з посиланням на Canadian Press.

Бюстель не сказав, на вживанні якого саме препарату він попався. За даними норвезького видання Se og Hoer, в організмі норвежця був виявлений тетрагідроканнабіол, що входить до складу марихуани і гашишу. За словами спортсмена, він не пройшов допінг-тест в листопаді минулого року під час Кубка Норвегії.

На Олімпіаді в Турині Бюстель виграв золото в стрибках з трампліну К-90. Крім того, норвежець завоював бронзові нагороди в стрибках з трампліну К-120 і в командних змаганнях (також на трампліні К-120). Тепер стрибунові загрожує дискваліфікація, але про те, щоб позбавити його медалей Ігор-2006 мови не йде.

У 2007 році Бюстель був виключений з складу збірної Норвегії за появу в суспільному місці у п"яному стані. Пізніше в 2007 році спортсмен був затриманий поліцією за водіння автомобіля в стані алкогольного сп"яніння. Останнім часом Бюстель тренувався самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон Турина "спалився" на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі