середа, 10 грудня 2008 19:29

Олімпійський чемпіон лікував хворобу допінгом і отримав дискваліфікацію

Російський стрілець Сергій Аліфіренко, який завоював на Олімпіаді 2000 року золоту медаль в швидкісній стрільбі з пістолета, дискваліфікований на два роки за вживання допінгу. Аліфіренко лікував глаукому за допомогою препарату, в якому містилися заборонені бета-блокатори, повідомляє lenta.ru з посиланням на агентство "Весь Спорт".

Рішення про дискваліфікацію російського стрільця ухвалила Міжнародна федерація стрільби (ISSF). Аліфіренко зможе повернутися в спорт після 12 квітня 2010 року (термін початку дискваліфікації - 13 квітня 2008 року). За словами виконавчого директора Стрілецького союзу Росії (РСР) Олександра Мітрофанова, в найближчі півтора роки Аліфіренко працюватиме в тренерському штабі збірної Росії.

Лікарі виявили у російського спортсмена глаукому в грудні 2007 року і виписали Аліфіренко препарат "Бетоптік", в якому містяться бета-блокатори. Незадовго до початку Олімпіади 2008 року заборонені препарати були виявлені під час допінг-контроля, у зв"язку з чим Аліфіренко не потрапив в олімпійську збірну Росії.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон лікував хворобу допінгом і отримав дискваліфікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі