пʼятниця, 07 листопада 2008 14:50

Олімпійський чемпіон 2008 оштрафований та усунений від змагань на 2 роки

За інформацією ІА "REGNUM", громадянин Вірменії борець греко-римского стилю Ара Абраамян, який зараз виступає під шведським прапором, а також його тренер отримали дворічну дискваліфікацію від Міжнародної Федерації спортивної боротьби (FILA). Також дискваліфікована Федерація спортивної боротьби Швеції, яка протягом двох років не зможе приймати міжнародні турніри. Крім того, Абраамян оштрафований на 2600 доларів, тренер спортсмена Лео Мюлларі - на $8600, Федерація Швеції - $43000.

Нагадаємо, що під час церемонії нагородження на Олімпіаді в Пекіні Абраамян, який виграв бронзу, поклав медаль на мат і покинув приміщення. Причиною такої поведінки борця стало несправедливе, на його думку, суддівство в півфіналі олімпійського турніру. Після цього МОК позбавив борця нагороди.

Раніше Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні визнав, що суддівство півфінального поєдинку з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 84 кг за участю Абраамяна, і італійця Андреа Мінгуцци було необ"єктивним.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон 2008 оштрафований та усунений від змагань на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі