пʼятниця, 05 грудня 2008 14:44

Олімпійська чемпіонка Пекіну завагітніла та завершила кар"єру

 
Олімпійська чемпіонка 2008 року зі стрибків у висоту бельгійка Тіа Еллербо оголосила про завершення спортивної кар"єри. Зі слів Еллербо, це рішення пов"язане з тим, що вона та Вім Вандевен (друг і тренер спортсменки) скоро стануть батьками. Наразі легкоатлетка знаходиться на третьому місяці вагітності, повідомляє AFP.

На Олімпіаді в Пекіні Еллербо виграла золоту медаль зі стрибків у висоту з результатом 2,05 метри. Бланка Власіч (Хорватія), яка показала такий самий результат, зайняла друге місце, поступившись бельгійській спортсменці за кількістю спроб. Бронзова медаль дісталася росіянці Ганні Чичеровій.

30-річна Тіа Еллебо в 2006 році виграла золоту медаль зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, а в 2008 році стала чемпіонкою світу з семиборства. На Олімпіаді-2008 вона не змогла виступити в семиборстві через травму плеча. Золота медаль, яку виграла Еллебо, стала для збірної Бельгії єдиною на Іграх у Пекіні.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка Пекіну завагітніла та завершила кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі