понеділок, 15 травня 2017 15:05

Олімпійська чемпіонка хоче повернутися у збірну України

Олімпійська чемпіонка хоче повернутися у збірну України
Інна Осипенко-Радомська на Олімпіаді в Ріо завоювала бронзу у складі збірної Азербайджану

Олімпійська чемпіонка з веслування на байдарці Інна Осипенко-Радомська після двох років виступів за збірну Азербайджану планує повернутися додому.

Вона хоче виступити за збірну України на літніх Олімпійських іграх у Токіо-2020. Про це повідомляє Xsport.

Про свої плани спортсменка розповіла під час змагань на Київському водосховищі Kiev Sup&Kayak Marathon-2017, в яких брала участь разом із тренером-чоловіком Дмитром Радомським.

Спортсменка сказала, що нинішнього року взяла паузу, щоб присвятити себе сім'ї, але надалі має намір відновити професійну кар'єру і поборотися за ліцензію на Олімпійські ігри-2020 у складі збірної України.

"Олімпійські ігри в Ріо були хорошим досвідом для мене. Азербайджан також був хорошим досвідом, але він залишився в історії. Думаю, якщо вийде, повернуся додому, виступатиму за Україну. Хочу поборотися в Токіо за свою країну, тому що всередині, в крові воно залишається своє. Коли ти там, ти на роботі.

Коли досягаєш результату, немає морального задоволення, яке отримуєш, коли стоїш у своїх кольорах. Думаю, що в майбутньому у мене все складеться", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійський чемпіон з Донецька відмовився змінювати українське громадянство

У колекції 34-річної спортсменки п'ять олімпійських медалей.

В Афінах-2004 Інна завоювала "бронзу" у складі української байдарки-четвірки на дистанції 500 м, в Пекіні-2008 стала олімпійською чемпіонкою в байдарці-одиночці на 500 м, в Лондоні-2012 здобула дві срібні нагороди на дистанціях 200 і 500 м.

2014 року Осипенко-Радомська із Дмитром Радомським зі скандалом пішли до збірної Азербайджану.

На Олімпійських іграх у Ріо, які стали п'яті в кар'єрі спортсменки, Осипенко-Радомська завоювала бронзову нагороду на дистанції 200 м.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка хоче повернутися у збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі